• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Epski" poraz Mareja, da li i oproštaj?

Autor mondo.rs

Škotski teniser posle eliminacije sa Australijan opena poručio da će pokušati da nastavi karijeru, za šta je preduslov još jedna operacija kuka.

Endi Marej poražen je od Roberta Bautiste Aguta u meču prvog kola Otvorenog prvenstva Australije i potencijalno poslednjem meču njegove sjajne teniske karijere.

Španski teniser, koji je nedavno osvojio turnir u Dohi, pobedivši između ostalih i Novaka Đokovića, vodio je 2:0 u setovima, a Marej uspeo da izbori peti set, ali ne i da trijumfuje - 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:2.

Marej je pre početka turnira šokirao svet najavom definitivnog povlačenja sa terena, naglasivši da bi voleo da mesto njegovog oproštaja bude Vimbldon, ali da nije siguran da li će biti fizički sposoban da se spremi.

To je meč protiv Aguta učinilo vanredno emotivnim i po završetku je praktično sve, osim pomalo zbunjenog Endija, delovalo kao da je to zaista kraj.

Endi kraj
Izvor: YouTube

"Ako je ovo bio moj poslednji meč, onda sam se oprostio na zaista sjajan način. Dao sam sve od sebe, nije bilo dovoljno za pobedu", rekao je Marej.

Osvajač tri grend slem titule (dve na Vimbldonu i jedne na US openu) nije imao sreće da bar jednom podigne i pehar Australijan opena. Pet puta je došao do finala i svih pet puta izgubio.

Bez obzira na to, publika mu je dala šampionski tretman, kao i organizatori turnira i kolege teniseri, koji su mu pripremili sledeći spot...

Poruke Endiju
Izvor: YouTube

Marej, koji će u maju napuniti 32 godine, obećao je da će učiniti sve da ponovo izađe pred australijsku publiku.

"Možda ćemo se videti opet. Učiniću sve što je moguće, ali za to je potrebno da obavim još jednu veliku operaciju, posle koje neće biti garancija da ću uspeti. Svakako ću pokušati", naglasio je on.

Endi intervju
Izvor: YouTube


Marej je zbog povrede kuka pauzirao skoro godinu dana, od jula 2017. do juna 2018. Pre nešto više od godinu dana je operisan, ali telo mu je dozvolilo da u 2018. nastupi na samo šest turnira.

Završio je godinu sa skromnim učinkom - sedam pobeda, pet poraza.

Osim pomenutih uspeha na najvećim teniskim turnirima, Endi Marej u kolekciji ima zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine, kao i trofej Dejvis kupa 2015.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC