• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković prošao ozbiljan test

Autor mondo.rs

Novak Đoković izborio je plasman u treće kolo Australijan Opena, pošto je pobedio Žo-Vilfreda Congu u tri seta, 17. put u karijeri

Novak Đoković je savladao i drugu prepreku na ovogodišnjem Australijan Openu.

Bio je to pravi test za prvog tenisera sveta, jer mu je rival bio stari znanac Žo-Vilfred Conga.

NOVAK ĐOKOVIĆ – ŽO-VILFRED CONGA 3:0 (6:3, 7:5, 6:4)

Đoković je treću rundu takmičenja izborio posle 129 minuta igre, i to 42 minuta nakon ponoći u Melburnu.

Bila je to 17. pobeda Đokovića nad Congom, u ukupno 23 odigrana duela.

Naredni rival u pohodu na sedmu titulu Australijan Opena biće mu 19-godišnji Denis Šapovalov, 25. nosilac u Melburnu, koji je ubedljivo savladao Japanca Taro Daniela (6:3, 7:6, 6:3).

Najbolji teniser sveta nikada ranije nije igrao protiv talentovanog Rusa rođenog u Izraelu sa pasošem Kanade.

Conga, kojeg je Đoković baš savladao u finalu Melburna pre 11 godina i osvojio prvi od ukupno 14 grend slem trofeja, nije bio žestok rival kao nekada.

Dugo odustvo posle operacije kolena ostavilo je traga na Conginu igru, trenutno 177. na svetu, a pre svega na njegovu prepoznatljivu agresivnost.

Francuz se trudio da zada što više problema Đokoviću, ali je bilo evidentno da se uzdržava od rizičnih poteza kakvima je svojevremno često pribegavao.

To ne znači da je Đokoviću bilo lako, naprotiv, od starta je morao da igra na najvišem nivou. Bio je to recept koji mu je pomogao da uspešno okonča posao, ali i brzo, kako ne bi trošio previše energije tokom duela koji je završen posle ponoći.

Posebno žestok otpor Francuz mu je pružio u drugom setu, kada je i prvi došao do prilike za brejk. On je imao čak tri puta mogućnost da Đokoviću oduzme servis, ali nije bio uspešan.  

Te greške Đoković je kaznio, i to iskoristivši prvu šansu, u sedmom gemu (4:3). Nakon toga mogao je brže i ubedljivije da dobije set, da nije dozvolio rivalu da se "vrati u život" (5:5). Ipak, nakon toga odigrao je u svom stilu - najbolje kad je najpotrebnije, rešio naredna dva gema u svoju korist i povećao vođstvo.

Novak je tako stigao 12. put u karijeri do trećeg kola Australijan Opena, najuspešnijeg grend slema, na kojem je osvojio šest od ukupno 14. pehara u karijeri.

TOK MEČA

TREĆI SET

6:4 - Conga je na kratko odložio "egzekuciju", a najbolji na svetu onda privodi uspešno posao kraju i obezbeđuje plasman u 3. kolo

5:3 - Čuva prednost Novak, uprkos tome što je u osmom gemu napravio prvu duplu servis grešku na meču

4:2 - Asom potvrđuje brejk Nole! Čini se da je spreman da završi ovaj duel, a Congu i publiku pošalje na spavanje

3:2 - BREJK ĐOKOVIĆA! Novak zahvaljujući većoj fizičkoj, ali i mentalnoj snazi, stiže do brejka. Posle ubedljivog drugog gema na svoj servis uspeo je da "slomi" rivala, posle tri izjednačenja, stigne do brejk lopte, a onda je i smesti gde treba

1:1 - Dobro kreće Conga, ali istom merom uzvraća Novak - obojica su dobila gemove u kojima su servirali bez izgubljenog poena.

DRUGI SET

7:5 - Završava posao u drugom setu Đoković. U 00:02 vodi 2:0 u setovima

6:5 - Potvrđuje Novak zašto je najbolji na svetu... OPET BREJK! Conga je pokušavao razornim servisima da se održi u trci, spasao je tri brejk lopte, ali ne i četvrtu. Novak sad ima novu šansu da završi set u svoju korist, opet na svoj servis

5:5 - Problem za Novaka, kad mu vreme nije... Conga vraća brejk i stiže do izjednačenja, i to pošto je oduzeo Đokoviću servis ne prepustivši mu nijedan poen. Novak je nanizao tri greške, a Conga ga je i lobovao, drugi put uspešno na meču

5:4 - Prekida Conga Novakov mini niz, a Đoković sada servira za vođstvo od 2:0 u setovima

5:3 - Nole materijalizuje brejk i povećava vođstvo. Čini to brzo i ubedljivo

4:3 - Đoković prvi pravi brejk! Iako je Francuz imao više šansi u drugom setu, Đoković stiže do prednosti. Conga mu je to omogućio posle auta za koji milimetar, a onda je traljavo zahvatio lopticu i pogodio mrežu

3:3 - I dalje igrači čuvaju svoje servise, iako je Đoković opet bio na velikom iskušenju. U šestom gemu Conga je imao dve prilike za brejk, ali opet Nole najbolji kada je napotrebnije...

1:1 - Nema brejka na startu, iako je Francuz bio u prilici da prvi stigne do osetnije prednosti. Novak zahvaljujući dobrom servisu otklanja opasnost na početku drugog seta

PRVI SET

6:3 - Dobija Novak prvi set posle 32 minuta igre.

Poslednji gem rešio je ubedljivo, iako se u pokušaju da stigne jednu skraćenu loptu na servis Conge žestoko bacio, ali, na sreću, nije se povredio.

5:2 - Novi brejk Đokovića i potvrda! Teškom mukom koristi drugu priliku, i to nakon drugog servisa rivala, a onda brzo dobija i gem na svoj servis, bez izgubljenog poena. Upisao je sedmi as.

Meč dobija na dinamici, posle početnog ispitivanja snaga, gledamo sve više sjajnih poteza

3:2 - Vraća Conga brejk! Novak nije iskoristio prednost (40:15), loše je servirao, a strpljivi Conga posle tri izjednačenja, stigao je do prve brejk šanse i iskoristio je nakon što je Đoković izbacio lopticu u aut

Da li već znate odgovor?

3:1 - BREJK Đokovića! Zagrejao se Nole, iskoristio slab servis rivala, stigao do tri brejk prilike i iskoristio odmah prvu

1:1 - Dobro kreće i Conga, osvaja gem na svoj servis "sa nulom"

1:0 - Novak sigurno otvara meč, sa dva asa, a rivalu je prepustio samo jedan poen

Novak prvi servira

Izašli su Đoković i Conga na Rod Lejver Arenu i počeli zagrevanje. U Melburnu je sada 22.30 časova.


NAJAVA MEČA

Novak Đoković - Žo-Vilfred Conga, 23. runda!

Najbolji teniser sveta i Francuz, koji posle dugog odsustva zauzima 177. mesto na ATP listi, igraju u drugom kolu Australijan Opena.

Biće to njihov prvi susret posle dve i po godine i predaje Conge u četvrtfinalu US Opena 2016, a Đoković vodi 16:6 u pobedama.

Šestostruki osvajač pehara u Melburnu Đoković je na startu ove godine pobedio Mičela Krugera (6:3, 6:2, 6:2), a Conga Martina Kližana, takođe u tri seta - 6:4, 6:4, 7:6 (7:5).

Pobednik tog meča u narednoj rundi sastaće se sa Denisom Šapovalovim, 25. nosiocem na Australijan Openu, koji je ubedljivo savladao Taro Daniela (6:3, 7:6, 6:3).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladan

Bravo Nole samo naprijed, RS je uz tebe

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC