• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cicipas nastavlja da živi san:Da li je spreman za Rafu?

Autor mondo.rs

Mladi Grk na Australijan Openu pobijedio Roberta Bautistu Ahuta i izborio prvo grend slem polufinale u karijeri. Tamo će ga čekati pobjednik meča Nadal - Tijafo

Prvi polufinalista ovogodišnjeg Australijan Opena je Stefanos Cicipas. I to prvi put u karijeri.

Grk je poslije eliminacije Rodžera Federera u četvrtom kolu, pobijedio i Roberta Bautistu Ahuta u tri seta i izborio mjesto među četvoricom najboljih u Melburnu.

Momak, rođen prije 20 godina u Atini, nadigrao je Španca rezultatom 3:1, po setovima 7:5, 6:4, 4:6, 7:6 (7:2), poslije tri sata i 19 minuta igre.

"Ovo sve izgleda kao bajka. Kao da živim san. Sve ovo je veoma dirljivo, ali možda, ipak, ne previše, jer znam koliko sam radio za sve ovo", poručio je mladi Grk.

On je imao veliki izazov da poslije eliminacije svog idola i branioca trofeja u Melburnu Rodžera Federera, povrati koncentraciju i ode korak dalje.

"Bila je to zaista nevjerovatna pobjeda kojom sam skrenuo pažnju javnosti, ali sam želio da ostanem koncentrisan i na ono što slijedi. Zato sam srećan što sam i u četvrtfinalu odigrao dobro i pokazao da taj trijumf protiv Federera nije bio slučajnost", naveo je Cicipas.

Sa 20 godina i 168 dana Cicipas je postao najmlađi teniser koji je izborio polufinale Australijan Opena poslije Endija Rodika 2003, kada je imao 20 godina i 149 dana.

On je i najmlađi učesnik polufinala nekog grend slema još od 2007. godine, kada je Novak Đoković nastupao u toj fazi na US Openu i u tom trenutku imao 20 godina i 110 dana.

"Sve ovo čini se kao nestvarno. Moj tim me je pitao koji mi je cilj ove sezone, a ja sam rekao polufinale grend slema i odmah pomislio kako je to lud odgovor... Ali nije, to je stvarno, i dešava se", rekao je 15. igrač svijeta.

Cicipasa u borbi za finale čeka novi izazov, ali poslije svega što je napravio, ne treba reći i nemoguć.

Rival će mu biti pobjednik duela između Rafaela Nadala i Frensisa Tijafoa, koji je već napravio mnogo iznenađenja u Melburnu, stigavši do četvrtfinala kao jedini igrač koji nije nosilac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC