• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova senzacija Kolins, a Kvitova to nije dozvolila

Autor mondo.rs

Malo poznata Amerikanka izborila prvo grend slem polufinale, a Čehinja drugo u Melburnu posle poraza od Šarapove 2012. godine

Danijel Rouz Kolins napravila je senzaciju. I to novu! Nakon što je u osmini finala eliminisala drugu teniserku sveta Angelik Kerber, i to ubedljivo, otišla je i korak dalje.

Uspela je da pobedi i Anastasiju Pavljučenkovu i dokopa se prvog polufinala grend slema u karijeri.

Protiv Pavljučenkove slavila je posle preokreta - 2:1, po setovima 2:6, 7:5, 6:1, nakon dva sata i 20 minuta igre.

Danijel Rouz Kolins, trenutno 35. igračica sveta, u Melburnu igra najbolji tenis u životu, jer do dolaska u Australiju ove godine ona nije ostvarila nijednu grend slem pobedu, a sada je naređala pet.

Pre Pavljučenkove i Kerber eliminisala je i Juliju Gerges, Sašu Vikri i Karolinu Garsiju.

"Moje prvo polufinale nakon pobede na Rod Lejver Areni na kojoj sam igrala prvi put. Čak nisam ni trenirala na ovom stadionu. Ali hvala australijskoj publici, zaista su učinili da se osećam kao kod kuće", poručila je Amerikanka posle velikog trijumfa.

Ona je postala i šesta igračica koja nije postavljena za nosioca, a koja se petu godinu zaredom izborila za polufinale Australijan Opena.

Taj niz traje od 2015, kada je to uradila Medison Kiz, naredne sezone to je učinila Joana Konta, pa Mirjana Lučić Baroni i Koko Vandevej 2017, a prošle godine Eliz Mertens.

Danijel Rouz Kolins će se za plasman u finale boriti sa Petrom Kvitovom, koja nije dozvolila Ešli Barti da priredi iznenađenje.

Čehinja je zaustavila domaću takmičarku i to vrlo ubedljivo - 6:1, 6:4.

Ona je srušila nadu Australijanaca da bi posle dugog čekanja na svom grend slemu mogli kao pobednicu da vide domaću takmičarku. Poslednja Australijanka koja je trijumfovala na prvom grend slemu sezone bila je Kris O'Nil 1978. godine.

Kvitova, koja je osvojila Vimbldon 2011. i 2014, u Australiji je već igrala jedno polufinale, i to 2012, ali je tada poražena od Marije Šarapove (6:2, 3:6, 6:4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC