• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demonstracija sile: Nadal "pregazio" Cicipasa

Autor mondo.rs

Španac izborio finale Australijan Opena i potvrdio da je u fantastičnoj formi, pošto je i šesti meč u nizu u Melburnu dobio maksimalnim rezultatom (3:0)

Prvo polufinale Australijan Opena sažeto u četiri reči: Mali, nastavi da vežbaš!

Teniski svet nadao se da bi u prvom polufinalu Australijan Opena mogao da vidi žestok okršaj mlađe i starije garde, ali se Rafael Nadal pobrinuo da do toga ne dođe.

NADAL - CICIPAS 6:2, 6:4, 6:0

Španac je protiv Stefanosa Cicipasa dominirao terenom od prvog do poslednjeg gema, a koliko je bio ubedljiv potvrđuje i podatak da je Grka najbrže "počistio" sa terena od svih rivala koje je imao ove godine u Melburnu.

Svih šest duela na Australijan Openu dobio je maksimalnim rezultatom, a protiv Grka se zadržao najkraće na terenu - sat i 48 minuta, i prepustio mu najmanji broj gemova - samo šest.

Od Cicipasa se očekivalo više, budući da je na putu do polufinala eliminisao i branioca trofeja Rodžera Federera, hvalio ga je i Novak Đoković, ali Grk protiv sjajnog Nadala nije prikazao ni delić odličnih partija koje je demostrirao prethodnih dana.

Štaviše, Rafa ga je odmah "spakovao u džep".

Grk je imao priliku da kompletira "skalp" svih članova "velike trojke", nakon što je pre Federera, pobedio i Novaka Đokovića prošle godine na mastersu u Torontu, ali će evidentno za taj podvig morati još štošta da nauči i "poraste".

Nadal je napravio čak šest brejkova na meču, od kojih tri u poslednjem setu, koji je rešio "nulom", dok je Cicipas jedinu priliku da mu oduzme servis imao u poslednjem gemu na meču, ali ni nju nije iskoristio.

Drugi teniser sveta imao je 28 vinera na meču, Cicipas 17, a napravio je 14 neiznuđenih greški, odnosno osam manje od rivala.

Ekspresnom i ubedljivom pobedom Rafael Nadal izborio je peto finale na Australijan Openu.

Samo jedno završio je uspešno - pre tačno deset godina, kada je bio bolji od Rodžera Federera, dok je u ostala tri poražen. Novak Đoković ga je pobedio 2012, Sten Vavrinka 2014, a 2017. Federer mu se revanširao za poraz 2009.

Nadal će u finalu igrati sa pobednikom meča Novak Đoković - Luka Puj, a većina očekuje da će još jedan teniski klasik odlučiti osvajača pehara.

Ukoliko bi se to dogodilo, Nadal i Đoković sastali bi se 53. put.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC