• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka nas EPSKO finale: Moćni Novak čeka moćnog Nadala!

Autor mondo.rs

Savršena igra Novaka Đokovića u polufinalu protiv Lukasa Puja koji je bio nemoćan na njegov servis, forhend i riterne. A sada najveći izazov od svih - Rafael Nadal!

Ni drugo polufinale muškog singla "Ozi" opena nije donelo uzbuđenja!

Rafael Nadal je u četvrtak lako izašao na kraj sa Stefanosom Cicipasom, a još ubedljivi bio je Novak Đoković koji je Lukasa Puja "počistio" sa terena "Rod Lejver arene", za manje od sat i po vremena, i tako zakazao duel sa svojim najvećim rivalom.

Njih dvojica će u nedelju ujutru igrati za trofej ovogodišnjeg Australijan opena, a publika u Melburnu nadaće se reprizi epskog finala iz 2012. kada su igrali gotovo šest sati.

Novak Đoković je tada posle pet setova, kada su obojica bili na izmaku snaga, osvojio svoj treći od ukupno šest trofeja u Australiji, a zanimljivo je da je to - jedno od najboljih finala svih vremena - bilo i njihov jedini okršaj na prvom grend slemu sezone...

Srbin bi trijumfom mogao da postane prvi ikada koji je osvojio sedam pehara u Australiji, dok bi Španac pobedom "podigao" svaki od grend slem trofeja - bar dvaput.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LUKA PUJ 3:0 (6:0, 6:2, 6:2)


Prepreka u vidu iznenađenja iz Francuske nije bila dovoljno ozbiljan izazov za Đokovića koji je perfektnom igrom izluđivao sedam godina mlađeg rivala.

Videla se nervoza kod Puja, koji je igrao svoje prvo polufinale grend slema, pa je zbog Novakove sjajne igre koju su pre svih odlikovali fantastičan servis, ritern i "izostanak" grešaka, na prvi gem u meču čekao više od pola sata.

Đoković je prvi set "uzeo" za samo 23 minuta ostaviši "krompir" na semaforu kod Francuza, ali ni njegovo "oslobađanje" u nastavku meča mu nije mnogo donelo.

Na nekoliko dobrih udaraca, i dobijanja dužih razmena, kod Francuza bi se vezivale servis greške kao posledica straha - ili neiznuđene greške kojih je napravio čak 27, dok je sa druge strane imao tenisera koji je "čistio" linije i za 85 minuta igre je pogrešio pet puta.


Takvu neverovatnu igru nadamo se da će pružiti i protiv Rafaela Nadala, a izvesno je da će se jedna tradicija u nedelju završiti.

Videćemo da li će to biti ona koja je na Novakovoj strani koja kaže da je svako finale u Australiji dobio - ili ona Nadalova da osvaja trofeje na grend slem turnirima na kojima dođe do finala bez izgubljenog seta.

Do sada su odigrali 52 meča, a Novak je dobio 27.

Na betonu je skor čak 18:7 za srpskog asa, ali mnogi kažu da je ovogodišnji nastup Nadala u Australiji možda njegov najubedljiviji ikada na ovoj podlozi.


N    A    J     A    V    A

Kada god bi došao do polufinala - osvajao bi trofej na Australijan open!

Videćemo da li će se ova tradicija za Novaka Đokovića, šestostrukog šampiona prvog grend slema u kalendarskoj godini, nastaviti i ove sezone pošto će za mesto u finalu morati da se bori sa velikim iznenađenjem, francuskim teniserom Lukasom Pujom (#31).

Njih dvojica će od 9.45 izaći na teren "Rod Lejver arene" i odlučiti koji će se sa Rafaelom Nadalom boriti za trofej "Ozi" opena, pošto je Španac dan ranije lako pobedio Cicipasa.

Ovo je ujedno prvo polufinale grend slema za Francuza rođenog 1994. godine koji je neočekivano "izbacio" do tada odličnog Miloša Raonića, dok je Đokoviću ovo sedmo u Australiji u koje dolazi prilično odmoran, pošto mu je Kei Nišikori predao meč četvrtfinala.

Takođe, ovo će biti prvi dosadašnji duel Đokovića i Puja!

Prvi teniser sveta je prethodno imao težak zadatak protiv "mladih snaga" Denisa Šapovalova (3:1) i Danila Medvedeva (3:1), dok je lakše izašao na kraj s Krugerom i Congom (po 3:0).

IZ GEMA U GEM:

- TREĆI SET -

6:2 - BREJK! SET! MEČ! To je to! Neka se spremi Nadal!

5:2 -
Po dva gema na servis Đokovića i Puja, bez greške za onog koji prima servis. Đoković je na gem od finala...

4:1 -
Četvrti gem koji Đoković dobija s nulom. Maestralno.

3:1 - BREJK!
I urlik Novaka Đokovića na kraju poena... Bio je to jedan od najkompetetivnijih gemova od početka meča, Puj i Đoković su pružili maksimum, ali jasno je kome je to donelo veliku prednost u ovom meču.


2:1 -
Mislima je Đoković i dalje u ovom meču iako ima već ogromnu prednost, fokusiran je na Puja i ponovo bez izgubljenog poena beleži gem na svoj račun. 

1:1 -
Ne predaje se Puj i upisuje tek treći gem u konačni zbir od početka.

1:0 -
I treći put Novak set "otvara" gemom na svoj servis, ne uspeva Puj da nađe ikakvo rešenje za Đokovićev današnji nastup.

- DRUGI SET - 

6:2 - BREJK! SET!
Igra Lukasa Puja nije dostojna polufinala grend slema, neverovatno je koliko je grešaka napravio protiv Novaka Đokovića koji igra savršeno. Samo dve neiznuđene za sat vremena - 5/9 brejk šanse.

5:2 -
Nemoćan je Puj na servis Đokovića, ti gemovi ne traju duže od minut-dva...

4:2 -
Ovoga puta "passing shot" ide u aut, pa Puju pripada drugi gem u ovom setu, ujedno i u meču. Budi se i publika, želi bolje izdanje Francuza i izjednačenije polufinale, ali čini se da je Novaku na umu da što pre obezbedi finale.

4:1 -
Savršen gem Đokovića kome Puj ne može ništa na njegov servis. Potvrda brejka.

3:1 - BREJK!
I ponovo dvostruka servis greška Puja... Napravio je ponovo mnogo grešaka u ovom gemu Francuz kome Đoković prekida "momentum". Imao je sreće da "za dlaku" pomoću čelendža ponovo dobije prvi servis na brejk šansu Đokovića, međutim posle toga je odservirao očajno dva puta i ponovo mu Srbin beži na dva gema razlike.


2:1 -
Evidentno je podigao svoj nivo igre Puj, ali Novak ne spušta gard. Ponovo mu je od velike pomoći bio odlični drugi servis...

1:1 -
Posle 32 minuta tenisa, Puj se upisuje na semafor. Oslobodio se Francuz, dobio dva izuzetno teška "pasing" poena i nije dozvolio Novaku da izbori brejk šanse.

1:0 -
Gde je stao u prvom setu, nastavio je u drugom. Izvrsna igra sa osnovne linije, a uz to ga i servis - i prvi i drugi - odlično služi za sada.


- PRVI SET -

6:0 - BREJK! SET!
Kakav set za Novaka Đokovića u kome mu je baš sve išlo za rukom. Možda je najveći kvalitet ritern kojim je četiri puta već direktno osvojio poene, dok mu je mnoge tako i olakšao...


5:0 -
Opet "nula" na semaforu. Đoković je do sada dopustio samo tri poena Francuza na njegov servis, a služi ga dobro i drugi...

4:0 - BREJK!
Maestralna igra Đokovića koji "čisti" linije neverovatnim forhendima. Uz kombinaciju nervoze kod Francuza to se pretvorilo u veliku prednost. Osam neiznuđenih grešaka za Francuza i realizacija brejk lopti Đokovića 2/6.

3:0 -
To se zove dobro "otvaranje" polufinala. Treći gem u nizu za Novaka.

2:0 - BREJK!
Servisi su poslužili i Puja koji je na taj način spasao dve brejk lopte Đokovića, međutim treću, koju je zaslužio odličnim forhend vinerom posle duge razmene, poklonio mu je Puj duplom servis greškom.

1:0
- Fenomenalnim servisima Đoković je "otvorio" polufinale. Luka Puj je u poenima u kojima je uspevao bolje da ukroti početni udarac srpskog asa "održavao" odličnim kretanjem, ali to nije bilo dovoljno za njega. Novak dobija "na razliku", uz pomoć dva asa.

- Novak će prvi servirati...

- Krov nije zatvoren, ne očekuje se kiša u Melburnu.

- Po lokalnom vremenu, meč će početi u 19.45.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC