• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka Stefan poželi sreću i pred Rafu!

Autor mondo.rs

"Pričao sam sa sinom Stefanom pred meč, pričao mi je o Spajdermenu i poželeo sreću", kazao je Novak Đoković nakon ekspresnog plasmana u finale Australijan opena.

Ekspresno do finala!

Novak Đoković (#1) je bez ikakvih problema savladao jedno od iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena, francuskog tenisera Luku Puja (#31), tako da će se u nedelju boriti za sedmi trofej ovog grend slema sa najvećim rivalom - Rafaelom Nadalom.

Srpski as je na terenu proveo samo 85 minuta, delovao je sveže i moćno protiv nervoznog Puja, a posle meča kazao je da se radi o teniseru s velikim potencijalom.

"Definitivno jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao na ovom turniru. Sve je funkcionisalo, baš kako sam zamislio, znam da je bilo teško za Luku, ali imao je fantastičan tenis na čitavom turniru. Ovo je njegovo prvo polufinale i sve više će igrati ovakvih mečeva", kazao je Đoković odmah na terenu "Rod Lejver arene".

ČEKA NAS EPSKO FINALE: NOVAK POČISTIO PUJA, A SAD NADAL!

Prethodne godine je eliminisan u četvrtoj rundi "Ozi" opena, dok će ga publika sada gledati u sedmom finalu - prethodnih šest je rešio u svoju korist.

U tih godinu dana desilo se mnogo stvari, a ključna je bila operacija lakta nakon koje se Đoković "preporodio" i zaigrao prepoznatljiv tenis, baš onaj koji mu je doneo toliko trofeja u prethodnoj deceniji.

"Bilo je je teško očekivati da ću biti ovde gde sam danas pre operacije, ali sam imao dovoljno vere u sebe. To je najvažnije, kao i poverenje u taj proces".

KAKO JE NADAL STIGAO DO FINALA: CICIPAS JE BIO "LAK" ZALOGAJ!

Novakov stariji sin Stefan Đoković nije na tribinama kao što je bilo na Vimbldonu, ali je velika podrška svome tati koji igra sjajan turnir.

"Stefan je u vrtiću, pričao sam s njim oko 45 minuta pred meč, pričao mi je o Spajdermenu, glumio je ribu u akvarijumu, na kraju mi je poželeo sreću i rekao 'pobrini se da pobediš'. Blagoslov je kada si otac, nema bolje stvari od toga, Jelena i ja smo zajedno već 15 godina, imamo dvoje anđela i to je život, nešto najlepše", naveo je Novak.

NOVAK SE OKRENUO KA SINU: VOLIM TE NAJVIŠE!


A sada - finale!

Gledali smo epsko 2012. godine kada su Nadal i Đoković u pet setova, gotovo šest sati, igrali za trofej Australijan opena, a sličnom kvalitetu nadamo se i u ovogodišnjem, iako se sada već radi o veteranima.

"Definitivno bih kupio za taj meč, to kažem onima koji nisu", našalio se Novak.

"Biće drugačije s obzirom na super taj-brejk, a to finale iz 2012. je bilo jedno od najvećih iskustava za mene u životu. Nadam se da će biti isto!".

Đoković je na terenu do sada proveo 11 sati i 59 minuta, dok je Nadal igrao nešto više - 12 sati i 11 minuta. Međutim, Španac u dosadašnjem delu turnira nije ispustio nijedan set, Đoković je dva, s tim da je Kei Nišikori predao u četvrtfinalu tokom drugog seta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC