• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Federer ne razmišlja o kraju i nije opsednut rekordom"

Autor mondo.rs

Severin Luti, dugogodišnji trener Švajcarca, kaže da Rodžer još ima volju, ne obraća pažnju na sve učestalije priče o penziji i sigurno će igrati na Rolan Garosu

Rodžer Federer nije uspeo da odbrani titulu na Australijan Openu. Posle osvajanja pehara dve godine zaredom u Melburnu i 17 pobeda u nizu, ove godine zaustavio ga je Stefanos Cicipas u osmini finala.

Nakon poraza od mladog Grka i padu na ATP listi sa treće na šestu poziciju, ponovo je pokrenuto pitanje Federerovog završetka karijere.

Švajcarac u Australiji nije bio na šampionskom nivou, ali je odmah posle eliminacije jasno poručio da nastavlja bitku i najavio učešće na sledećem grend slemu, Rolan Garosu.

Federer je valjda i na taj način hteo javnosti indirektno da stavi do znanja da još ne planira da ide u penziju.

"Mnogo spekulacija ima u vezi Rodžera. Kao i do sada, odlučio je da tome ne pridaje mnogo pažnje, čak i da ne odgovara na te glasine", izjavio je Federerov dugogodišnji trener Severin Luti.

On je naveo da Rodžer ne pravi planove "dan za dan", ne donosi odluke na prečac, već pravi dugoročni raspored.

"Ono što je sigurno tačno je da postoji želja da igra ove sezone na šljaci, odnosno na Rolan Garosu. Nije želeo da napravi veliku pauzu između dela sezone igranja na tvrdoj podlozi i travi. Zna da čak i to što je na šljaci sve drugačije, može mu biti od pomoći u budućnosti", naveo je Luti o planovima Federera, koji u glavnom gradu Francuske nije nastupao od 2015. godine, a jedinu titulu osvojio je 2009.

"Pre grend slema u Parizu igraće sigurno jedan turnir na šljaci kao pripremu", naveo je trener koji sa Švajcarcem sarađuje od 2008. godine.

On je jasno poručio da rekorder sa osvojenih 20 grend slem trofeja ne razmišlja o napuštanju tenisa, već tvrdi da još ima motiva i želje za nastavak borbe sa najboljima.

"Rodžer ima 37 godina i normalno je da ne može da pravi planove i daje garancije za učešće na turnirima za tri ili pet godina. Ono što ja mogu da kažem je da on zaista misli da je vreme za završetak karijere ove sezone, promenio bi nešto u kondicionoj pripremi, a to nije uradio. Sa Pjerom Paganinijem radi po uobičajenom rasporedu. To, naravno, ne znači da će on sigurno igrati 2020. godine, ali za sada, sve izgleda da će biti tako".

Novak Đoković osvajanjem trofeja u Australiji stigao je na treće mesto večne liste sa ukupno 15. grend slemova, odnosno ima ih sada pet manje od Federera, a između je Rafael Nadal sa 17 trofeja.

Federerov trener otkrio je da Švajcarac nije opsednut brojem grend slem trofeja i rekordom koji drži, iako mnogi misle suprotno.

"Ne mislim da je to za njega opsesija. Normalno, želeo bi da zadrži taj rekord, ali to ne funkcioniše na taj način u slučaju Rodžera. I kada osvoji neki grend slem, on ne govori da je pobegao Nadalu, broji kolika je prednost... Iskreno, ni ne pričamo o tome", naveo je Severin Luti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC