• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić pred Slogu: Smeta mi priča o Litvancima

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Borac m:tel sutra očekuje prvi meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Sloge iz Doboja. Ipak, u Banjaluci se "samo" priča i meču protiv litvanske Švijese što pomalo smeta treneru Banjalučana Mirku Mikiću.

 Izjave Mirko Mikić i Srđan Savić pred meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Sloge iz Doboja Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Zimska pauza je gotova!

Borac m:tel drugi dio sezona otvara utakmicom četvrtfinala Kupa BiH protiv dobojske Sloge. Dva stara rivala su kroz godine uvijek pružala odlične rukometne predstave, pune sjajnih napadačkih, ali i odbrambenih akcija.

Banjalučani u sutrašnji duel ulaze sa jednakim očekivanjima kao i u svaki drugi.

"Prosto u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Imali smo tri prijateljske utakmice da se dobro spremimo i smatram da ćemo odigrati kako treba i napraviti dobru uvertiru za revanš u Doboju", istakao je Mirko Mikić u početnom obraćanju novinarima.

Borac duel ne dočekuje sa dobrim zdravstvenim biltenom, naprotiv.

"Daničić je prehlađen, ali biće u protokolu dok je Šešić imao manji hirurški zahvat kod stomatologa. Rađenović nije trenirao osam dana, dok je i Savić dobio juče udarac u koljeno i jutros mi je rekao da ima problema dok hoda. Unčanin, koji je stariji igrač, zbog pretreniranosti ima povredu, dok je Ljubišić bio bez treninga nekoliko dana zbog problema sa leđima. Većina njih će sutra biti u protokolu, ali neću moći da ih trošim previše".

Ipak, Mikić od igrača ne traži da se "čuvaju" u duelima.

"Nikako, jer ukoliko se kalkuliše u pojedinim utakmicama i igrači se 'čuvaju' može doći i do još većih povreda. A, uz to Sloga ne zaslužuje 'omalovažavanje' i da protiv njih rotiramo više nego što moramo. Sigurno ću sutra izaći u najboljem sastavu u ovom trenutku, imamo problema, ali smatram da smo i bez ovih igrača bolji od Dobojlija".

U Banjaluci se mnogo više priča o duelu protiv litvnske Švijese u okviru EHF Čelednž kupa nego o meču protiv Sloge. Trener Borca to razumije, ali mu ipak smeta toliki akcenat na susret protiv Litvanaca.

"Po strani se ostavlja činjenica da sutra imamo veoma važnu utakmicu i Sloga ne zaslužuje takav tretman. Oni su nas u prvom dijelu sezone pobijedili i sutra nas očekuje težak duel. Doveli su četiri nova igrača i već su protiv Lokomotive iz Brčkog slavili sa sedam razlike i pokazali da su bolji nego u prvom dijelu sezone. Čuo sam se sa trenerom Lokomotive koji mi je objasnio kakva su ekipa, s obzirom da nemamo neki video snimak sa te utakmice. Očekujem jednu dobru, 'momačku' utakmicu, kao što je i uvijek kada igraju Sloga i Borac", zaključio je Mikić.

Borac će sutra biti bez usluga Srđana Savića.

"Sinoć na treningu sam dobio udarac koji se u tom trenutku činio bezazlen, ali jutros nije baš najbolje stanje koljena. Danas idem na pregled i pametnije je da se sačuvam za narednu subotu za Litvaniju. Naravno, ne omalovažavam Slogu, ali Evropa je Evropa. Nadam se da nije ništa strašno i da će biti sve u redu kada otok spadne", istakao je desni bek "crveno-plavih".

Prvi meč četvrtfinala Kupa BiH između RK Borac m:tel i RK Sloga Doboj igra se u subotu, 2. februara, u dvorani "Borik" od 19.30, dok su revanši na programu sedam dana kasnije, s tim da će duel Banjalučana i Dobojlija biti prolongiran zbog obaveza "crveno-plavih" u EHF Čelendž Kupu.

Novost u odnosu na ranije sezone je što u završnici Kupa BiH neće biti finalnog turnira, nego će se do finala igrati po dva meča, kod kuće i u gostima.

KUP BiH - ČETVRTFINALE:

Borac m:tel - Sloga Doboj
Vogošća - Gračanica
Bosna (Visoko) - Zrinjski
Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) - Izviđač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC