• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medalja za kraj VELIKE karijere (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Amerikanka Lindzi Von bronzom na Svetskom prvenstvu oprostila se od skijanja i otišla u legendu

Lindzi Von izvezla je svoju poslednju trku u karijeri.

Sjajna američka skijašica označila je kraj trkom u spustu na Svetskom prvenstvu u Oreu, koju je završila osvajanjem bronzane medalje.

Tridesetčetvorogodišnja Von otišla je u legendu novim rekordom - postala je jedina skijašica koja je osvajala odličja na šest svetskih prvenstava.

"Ovo je sve što sam želela. Moram da priznam da sam bila verovatno najnervoznija u životu. Želela sam samo još jednom da se spustim i da čujem kako gomila huči oko mene, a da ne padnem. Uvek sam skijala na granici snage, na ivici, a plašila sam se da ću ovog puta ‚izgoreti‘, da ću preterati i da ću se srušiti. To je bila moja najveća noćna mora. A završila sam karijeru baš kako sam i želela", rekla je Von posle trke.

Von
Izvor: Youtube/Andreas Gustafsson

Ona je treće mesto osvojila iza Korin Suter iz Švajcarske i Slovenke Ilke Štuhec, koja je odbranila titulu svetske šampionke u spustu.

Plašila se poslednjeg nastupa u karijeri zbog pada koji je doživela na SP u Oreu pet dana ranije u trci superveleslaloma.

Legendarna Amerikanka je upravo u Oreu pre 12 godina osvojila svoje prve dve medalje - srebra u spustu i superveleslalomu.

Ona je karijeru završila sa dva svetska zlata, i po tri srebra i bronze, dok sa Olimpijskih igara ima zlato i dve bronzane medalje.

Bronzano odličje sa ZOI u Pjongčangu prošle godine učinilo ju je najstarijom skijašicom koja se popela na pobedničko postolje svih vremena.

Fantastičnu karijeru koja je počela pre dve decenije, okončala je sa 82 medalje, najviše u istoriji ženskog skijaškog sporta.

Ona nije uspela da pobije rekord svih vremena Ingemara Stenmarka, koji je osvojio 86 odličja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC