• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer označio cilj ove sezone

Autor mondo.rs

Švajcarac potvrdio da će u 2019. igrati turnire na šljaci i izneo okvirni kalendar

Rodžer Federer želeo je bolje da započne sezonu. Priznao je da je hteo više da napravi na prvom grend slemu, Australijan Openu i odbrani titulu, ali ga je Stefanos Cicipas sprečio u tome savladavši ga u četvrtom kolu.

Švajcarac ne očajava zbog toga. Kaže da se oseća dobro, da je motivisan i spreman za trku sa najvećim rivalima, Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, ali i sa mlađim igračima.

On je potvrdio da će ove godine igrati na šljaci, što nije bio slučaj prethodnih sezona, uključujući i na Rolan Garosu, prvi put posle 2015. godine.

Za drugi grend slem sezone u Parizu spremaće se na nekoliko turnira, ali još nije otkrio na kojima. Organizatori mastersa u Monte Karlu nadaju se da će učestvovati na tom turniru, ali Federer još nije doneo konačnu odluku.

"Ne bih da igram mnogo turnira na šljaci, radije bih trenirao i pripremao se za sezonu na travi. Ne želim da preterujem. Kada je reč o Monte Karlu, još je rano pričati o tome", naveo je Federer, koji bi u svoj kalendar mogao da uvrsti i Rim ili Madrid.

On je jasno istakao koji mu je cilj ove godine.

"To je bez sumnje Vimbldon", poručio je Federer, koji je na londonskoj travi podigao osam od ukupno 20 grend slemova u karijeri.

"Ipak, važno mi je i da se dobro pripremim za taj deo sezone, odnosno da odigram turnire koji prvo slede - u Dubaiju, krajem februara, pa Indijan Vels i Majami u martu", napomenuo je Federer.

On je dodao da su u njegovom kalendaru ove sezone sigurni i nastupi na US Openu, Lejver kupu, u septembru u Ženevi, i završi turnir sezone u Londonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC