• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažević: Nadao sam se finalu Bukurešt – Borac

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Nekadašnji golman RK Borac m:tel, sada trener golmana Bukurešta u razgovoru za MONDO prokomentarisao je žrijeb EHF Čelendž kupa koji je spojio ove dvije ekipe.

 Mario Blažević o žrijebu EHF Čelendž kup četvrtfinale Borac - Bukurešt Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Mario Blažević počeo je karijeru u banjalučkom Borac u koji se poslije igranja u Partizanu, Madeiri i Vardaru vratio da bi ponovo napustio Banjaluku i otisnuo se u Rumuniju.

Već pet godina iskusni čuvar mreže član je Bukurešta, od prošle sezone kao trener golmana, a  žrijeb EHF Čelendž kupa u utorak je spojio njegov matični i sadašnji klub.

"Pomiješane su mi emocije, drago mi je što ću ići kući, a nije mi drago što se moramo sastati sada i što jedna od ove dvije ekipe neće nastaviti takmičenje. U razgovoru sa prijateljima radovao sam se susretu možda na zadnjoj stanici, u finalu, ali žrijeb je tako htio“, bila je prva reakvija Blaževića kada smo ga pozvali.

Borac jednostavno nije imao sreće prilikom žrijeba, jer je dobio jednog od najtežih protivnika, ali Blažević o ekipi Bukurešta kao favoritu govori sa dozom opreza.

"Na papiru kada se pogleda ekipa Bukurešta  je sastavljena od igrača koji su redom reprezentativci svojih zemalja. Iskustvo je na našoj strani, a s druge strane igraju se dvije utakmice, kup utakmice, jedan dan može sve da poremeti. Papir je jedno, a ekipa je drugo. Bukurešt jeste  favorit na papiru, ali to treba da dokaže i na terenu", rekao je Blažević, a potom nastavio priču o protivniku Borca.

"Već petu godinu sam ovdje. Ženska ekipa pretenduje  na sami vrh, osvojili su prije tri godine Ligu šampioan. U mušku ekipu  se dosta ulaže svake godine, uopšte rumunsko prvenstvo nije nimalo naivno. Nije ni top nivo, ali rumunski savez ima pravila pri dovođenju igrača. Stranci moraju biti reprezentativci svojih zemalja, samo dva stranca u ekipi mogu da ne ispunjavaju te uslove, tako da svaki sljedeći mora imati iskstvo igranja za reprezentaciju, što govori i o tom kvalitetu“.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trenutno Bukurešt zauzima drugo mjestu u rumunskom prvenstvu, sa dva boda manje, ali i utakmicom manje od lidera. Ipak prije utakmice sa Borcem rumunsku ekipu očekuje  paklen raspored.

"Imamo malo manjih problema početkom drugog dijela prvenstva. Neki reprezentativci bili su odsutni zbog Svjetskog prvenstva, desilo se dosta povreda, imamo izuzetan težak raspored cijeli februar. Imamo nekih naših rpoblema sa kojima  se borimo, a prvenstvo je izjednačeno, ima šest, sedam ekipa koje pretenduju na sami vrh, a svako svakog može da dobije. Imamo težak raspored tako da igramo cijeli februar srijeda-subota pa vidjećemo kako će sve biti“, rekao je Blažević.

Dvomeč Borca i Švijese je naravno pratio sa velikim zanimanjem, kao i sve ostale utakmice svog matičnog kluba.

"Pratim Borac. Napravili su odličan posao u gostima, možda je malo došlo onda i do opuštanja igrača. Ipak je bila velika razlika od 13 golova, gotovo nemoguća za izgubiti. Možda je i ta ekipa doživjela šok kvalitetom. Ljubišić je sjajno branio, momci su bili motivisani“.

Borac sada ipak čeka drugačija atmosfera od one u "košarkaškoj“ Litvaniji i sigurno mnogo veći broj publike nego u univerzitetskoj dvorani u Vilnjusu.

"Kod nas ako igramo derbi bude dosta  navijača.  Našu  žensku ekipu prate navijači, pogotovo u Ligi šampiona, stalno bude po 5.000 gledalaca. Prate i nas, veliki je ovo grad, ali rukometni klub nema veliku tradiciju, prošle godine je napunio deset godina. Ipak, imamo ambicije ulaže se dosta i stvorili su već određeni rejting“, objašnjava Blažević.

Na kraju ipak nije krio ambicije svog sadašnjeg kluba.

"Mi smo od početka sezone postavili velike ambicije, napadamo i prvenstvo i pokušaćemo da osvojimo Čelendž kup. To su ambicije pa vidjećemo koliko ćemo uspjeti“, zaključio je Blažević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC