• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laslo ne zna šta je umor: Sledeći je Argentinac!

Autor mondo.rs

U "reprizi" finala Rio de Žaneira od prošle nedelje, Đereu je za pobedu nad mladim Kanađaninom bilo potrebno više energije, vremena i poena, ali je zabeležio osmu uzastopnu pobedu i izborio polufinale.

Šljaku Rio de Žaneira zamenili su onom u Sao Paulu, ali je ishod ostao isti.

Doduše, Laslu Đereu bio je potreban set više da drugi put u šest dana savlada Felisa Ože-Aljasima i posle titule u jednom, plasira se u polufinale u drugom brazilskom velegradu.

U finalu Rija je 18-godišnjeg Kanađanina pobedio rezultatom 6:3, 7:5, u noći između petka i subote u četvrtfinalu Sao Paula bilo je 6:2, 3:6, 6:3.

Meč je trajao sat i šest minuta, što znači da je borac iz Sente u tri kola turnira Serije 250 na terenu proveo preko sedam sati, jer se pre toga sa (2) Malikom Džazirijem - 6:3, 3:6, 7:6 (7:2) i Andreom Đanezijem - 7:6 (7:5), 4:6, 6:4, borio po dva i po sata.

Ništa odmorniji u revanšu nije bio Kanađanin, koji je za razliku od našeg tenisera odigrao svih pet mečeva u Rio de Žaneiru i potom ove nedelje uložio mnogo energije i napora da izbaci trostrukog šampiona (5) Pabla Kuevasa za dva sata i pet, odnosno Alberta Ramosa Vinjolasa za dva sata i 11 minuta. Na putu ka finalu Rija, Đere nije morao da igra polufinale sa Aljazom Bedeneom, koji se povukao zbog povrede.

Da li će umor biti faktor u polufinalu, naročito zbog toga što je Đere u prethodnoj nedelji nanizao četiri pobede u Rio de Žaneiru i uz Ože-Aljasima poslednji stigao u Sao Paulo, saznaćemo danas u 18.30 kada bude počela druga borba za finale između našeg "drugog reketa" i (3) Gvida Pelje.

Argentinac, 48. na ATP listi, bez problema je eliminisao zemljaka Marka Trunjelitija u svom meču četvrtfinala, bilo je 6:0, 6:3 za sat i 22 minuta igre, a treba reći da je Pelja i prvo kolo prošao relativno lako i brzo, pobedom od 6:2, 6:4 nad Robertom Karvaljesom Baenom.

Taj meč je trajao sat i 15 minuta.

Pelja je u Riju ispao na startu porazom od (1) Žoao Souze, tako da je imao čitavu sedmicu da se pripremi za početak Sao Paula.

Đere i Pelja sastajali su se dva puta do sada, Argentinac je pobedio 2017. u Hajlbronu, a Đere 2018. u Prosetjovu. Reč je o nemačkom i češkom čelendžer turniru.

U prvom polufinalu od 16.30 sastaće se Kasper Rad iz Norveške (108. ATP) i Kristijan Garin iz Čilea (92. ATP).


Šampion Sao Paula, gde titulu iz 2018. nije branio Fabio Fonjini, pripašće 94.830 dolara i 250 bodova, finalisti 51.280 dolara i 150 bodova, a polufinalistima 28.320 dolara i 80 bodova.

Rezultati četvrtfinala:

petak

Kasper Rad - Ugo Delien 6:1, 6:1
(4) Leonardo Majer - Kristijan Garin 6:4, 4:6, 4:6

(3) Gvido Pelja - Marko Trunjeliti 6:0, 6:3
Felis Ože-Aljasim - Laslo Đere 2:6, 6:3, 3:6

Parovi polufinala:

subota

Kasper Rad - Kristijan Garin 16.30
(3) Gvido Pelja - Laslo Đere 18.30

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC