• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mlade odbojkašice povrijeđene u saobraćajki

Autori mondo.ba Autori SRNA

Federalni mediji navode da se u kombiju nalazilo 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, koje su putovale u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH sa ekipom Zavidovića.

 U saobraćajnoj nesreći povrijeđene mlade odbojkašice Slobode iz Tuzle Izvor: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović
Ilustracija
Izvor: MONDO/Mihaela Šljukić Bandović

Jedanaest osoba, među kojima devet odbojkašica Slobode iz Tuzle, povrijeđeno je danas u sudaru minibusa i kombija, u mjestu Vozuća, na regionalnom putu Banovići - Zavidovići, potvrdio je Srni dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Saobraćajna nezgoda se dogodila oko 11.15 časova kada su se sudarili minibus "Iveko" kojim je upravljao V. H. iz Tuzle i "folksvagen" kombi kojim je upravljao H. S. iz Zenice.

"Devet povrijeđenih odbojkašica upućeno je u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla na dalju obradu i nije poznat stepen povreda", rekao je dežurni operativni.

Federalni mediji navode da se u kombiju nalazilo 12 kadetkinja Odbojkaškog kluba Sloboda iz Tuzle, koje su putovale u Zavidoviće, na utakmicu 10. kola Prve odbojkaške lige FBiH sa ekipom Zavidovića.

U OK Sloboda kažu da je pet lakše povrijeđenih odbojkašica pregledano u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli, dok su četiri upućene u UKC Tuzla.

Na Klinici za hirurgiju UKC Tuzla rečeno je da se uglavnom radi o pacijentima sa povredama glave, nogu i grudnog koša, ali su svi izvan životne opasnosti.

Vozač kombija H. S. iz Zenice je, prema pisanju medija, odvezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, a vozač minubusa Vehbija Hasić iz Tuzle je rekao da je na trenutak izgubio svijest prije sudara i da će biti pregledan u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Tuzli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC