• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pezer: Izgorio sam od želje da osvojim medalju

Autori mondo.ba Autori Fena

Najbolji bh. bacač kugle, Zeničanin Mesud Pezer ne krije razočarenje plasmanom na šesto mjesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu, na kojem je u finalu u petak bacio 20.69 metara.

 Mesud Pezer razočaran šestim mjestom na EP u Glazgovu Izvor: MN PRESS

Pezer je u jutarnjim kvalifikacijama istog dana bacio 21.08 metara, što takođe ne bi bilo dovoljno za medalju, za koju ne bi bio dovoljan ni njegov lični i bh. dvoranski rekord od 21.15 metara, s kojom je prošle godine u Birmingemu bio peti na Svjetskom dvoranskom prvenstvu.

POVEZANE VIJESTI

"Naravno da nisam zadovoljan, jer sam se dobro osjećao i bio sam spreman za medalju. To sam pokazao i u kvalifikacijama, ali mi je u finalu nedostajalo i psihološke stabilnosti i sportske sreće za medalju", rekao je Pezer i dodao da ga je destabilizovalo i saznanje da je u kvalifikacijama bio prvi te da su samim tim i očekivanja porasla.

Pezer je ove zime na deset takmičenja bacao više od 20 metara, a u Glazgovu prvi put i preko 21 metar.

"Jednostavno, izgorio sam od želje da osvojim tu medalju. Da sam u finalu radio sve što sam radio u kvalifikacijama, siguran sam da bih je i osvojio. Ali, tako je to u sportu. Trener Vestajn Heifstenson je zadovoljan što sam na još jednom velikom takmičenju prebacio tu barijeru od 21 metar", naglasio je Pezer, koji je 2013. godine bio evropski prvak u konkurenciji juniora.

Uz to je u Glazgovu bio i bolji nego prije dvije godine u Beogradu, kada je s 20.37 metara bio sedmi pa stoga nema puno razloga da bude razočaran.

Najavljuje kako neće nastupiti na Evropskom zimskom bacačkom kupu u slovačkom Samorinu, koji će se održati 9. i 10. marta, a na kojem je trebao braniti bronzu iz portugalske Leirije (20.71 metar). Zlatnu medalju na ovom takmičenju osvojio je 2017. godine u španskom Las Palmasu, a dva zlata s tog takmičenja ima i u konkurenciji mlađih seniora (2014. i 2015.).

"Vjerovatno će putovati Kemal Mešić. Meni je u ovom momentu potrebniji odmor, jer duga je sezona. U oktobru me očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu na otvorenom u Dohi, vjerovatno ću ići i na Univerzijadu u italijanskom Palermu, a nastupiću i za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu Treće lige u Skoplju, 10. i 11. avgusta. Uz to očekujem i dosta nastupa na mitinzima, zbog čega sam estonskog menadžera Hansa Ulrikea zamijenio Mađarom Ištvanom Knipom", zaključio je Pezer, koji danas putuje na dvosedmični odmor u Istanbul.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC