• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savić: Tradicija nameće želju za pobedom

Autor mondo.rs

Okršaj dve najbolje reprezentacije na svetu (utorak od 17.30 u Sisku) potencijalna je uvertira za mnogo važnije utakmice tokom leta.

 Vaterplo Hrvatska Srbija u Sisku  Izvor: MN PRESS

Hrvatska - Srbija!

Utakmica koja je u svim sportovima "više od igre", ali je rivalstvo najrazvijenije u vaterpolu, zbog brojnih mečeva na velikim takmičenjima, neretko i u finalima.

I jedni i drugi su tokom više od dve decenije imali svojih momenata. Trenutno su "delfini" olimpijski pobednici i evropski šampioni, a Hrvati najbolji na svetu.

Žreb ih je spojio i u grupnoj fazi Evropa kupa, zajedno sa Rumunijom, koja je u startu bila "osuđena" na poslednje mesto i ispadanje. Srbija i Hrvatska su mnogo pre okršaja u Sisku (utorak, 17.30) znale da će biti učesnici završnog turnira u Zagrebu, tako da predstojeća utakmica nema takmičarski značaj, ali specifičnu težinu itekako ima.

Da nije tako, Dejan Savić ne bi u "komšiluk" poveo najjači sastav, igrače koji su letos u Barseloni odbranili evropsko zlato.

"Prošle godine smo igrali više puta, a postoji mogućnost da tako bude i ove sezone. I jedni i drugi znamo da je Sisak rezultatski najmanje bitan i da će one prave utakmice biti vezane za Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo", rekao je Savić.

On, kao i uvek, očekuje dobru partiju "delfina".

"Želimo da vidimo gde smo sa formom, uz obavezu da se publici predstavimo na pravi način. Dakle, forma je u fokusu, a tradicija nameće i želju da rezultat bude pozitivan".

Vremena za pripreme nije bilo. Igrači će u utakmicu ući iz napora u klubovima, bez svežine, pa je interesantno ko će se bolje snaći u takvoj situaciji. Pre tačno tri meseca, u Nišu je bilo 7:7, a onda su "delfini" pobedili boljim izvođenjem peteraca.

"Očekujem neizvesnu i tešku utakmicu, bez obzira što rezultat nema neku istorijsku vrednost. Slično je bilo i u Nišu, pa je meč bio vrlo kvalitetan. Lepo je da se okupimo i siguran sam da ćemo dati maksimum - i za utisak i za rezultat", poručio je golman Gojko Pijetlović.

Fajnal ejt Evropa kupa na programu je od 5. do 7. aprila i kvalifikacioni je za završni turnir Svetske lige u Beogradu, osim za Srbiju koja kao domaćin ima garantovano učešće.

Osvajač Svetske lige izvadiće "vizu" za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

SASTAV SRBIJE

Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC