• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal prejak za Krajinovića

Autor mondo.rs

Filip je samo na momente pokazivao zube favoritu.

Filip Krajinović igrao je jedan od najvećih mečeva u karijeri i u njemu video i osetio snagu Rafaela Nadala.

Srpski teniser završio je učešće u Indijan Velsu u 4. kolu i sa 10 mesta popravljenim "renkingom". Na oproštaju od Kalifornije, odigrao je meč protiv legendarnog Španca, koji mu je pokazao kako izgleda partija vrhunskog tenisa.

Filip Krajinović - Rafael Nadal 3:6, 4:6

Kontrolom duela od početka do kraja, svetski "Broj dva" nije ostavio našem igraču ni trunku šanse da iznenadi i da produži svoju sjajnu nedelju u "pustinji", gde je uspešno prošao kvalifikacije i oprostio se od turnira nakon zbirno pet pobeda.

Samo u veoma kratkim intervalima Filip je nagovestio da može da se koliko-toliko ravnopravno bori protiv apsolutnog favorita. Logično, to je bilo premalo i prekratko da ozbiljno izazove sigurnog i konstantnog Španca, koji je rutinski stvarao i koristio svoje prilike.

U sledećem kolu, Nadal će igrati protiv pobednika duela Džon Izner - Karen Kačanov, a Krajinović će sigurno imati šta da nauči iz 88 minuta tenisa protiv Rafe.

DRUGI SET

4:6 "Pasing šot" doneo je Nadalu dve meč lopte i iskoristio je drugu. Krajinović je prethodno ostao na terenu kada je servirao priteran uz zid, sprečio je i prvu meč loptu, ali je brzi kraj ipak bio neizbežan.

2:4 I dalje Nadal vodi meč, kontroliše ritam, a Krajinović se trudi da uhvati ritam. Međutim, večeras prosto ne ide...

1:2 Kao da se čeka da Krajinović "pusti" ruku i da zaigra riskantno, kako znamo da može. Nadal ima potpunu kontrolu, dominira u dužim poenima i za sada mirno ide ka trijumfu. I na startu ovog seta je "brejknuo" našeg igrača.

PRVI SET

3:6 Očekivano, Nadal nije propustio šansu da što pre osvoji set. Uspeo je to posle 40 minuta borbe.

2:5 Krajinović jeste "zakuvao", ali je Rafa brzo reagovao istom merom, odmah primorao srpskog tenisera na još jedan izgubljeni servis gem i opet stekao mirnu prednost.

2:3 Filip se bori! U petom gemu duela on je oduzeo "brejk" Špancu, iskoristivši prvu šansu (i loptu) za to.

0:2 - Šteta... Malo treme uz odličan početak Španca doneli su "Broju dva" brzi brejk prednosti. Krajinović je iz dobre pozicije poslao loptu u mrežu i ostao bez prvog servis gema.

Kada je talentovani Krajinović zdrav i fokusiran isključivo na tenis, onda pruža igre kao ovog marta u Indijan Velsu, gde je do večeras pobedio u mečevima protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina (6:3, 6:4), Belgijanca Davida Gofana (6:3, 6:3) i Rusa Danila Medvedeva (6:3, 6:2).

Večeras će imati najteži zadatak, jer će sa druge strane mreže stajati drugi nosilac turnira, sa kojim je trebalo da se prvi put sastane u Parizu 2017, ali nisu, jer je Španac predao bez igre...

Ko pobedi u večerašnjem duelu, igraće u četvrtfinalu protiv Džoa Iznera ili Karena Kačanova.

U isto vreme, na drugom terenu, navijaćemo i za Miomira Kecmanovića, koji će u duelu protiv Japanca Jošihita Nišioke igrati za četvrtfinale i ulazak među prvih 100.

Biće ovo uzbudljiva sreda srpskog tenisa u Kaliforniji, bez obzira na to što je Novak Đoković ispao prošle noći.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC