• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer o "Nole slemu": Lakše sada nego ranije

Autor mondo.rs

"Uprkos svemu, to što je Novak uradio neverovatan je uspeh", kazao je Rodžer Federer zbog straha da njegove reči ne budu pogrešno protumačene. Da li je uspeo?

Mnogo puta je Novak Đoković, od kada je uzeo reket u ruke, ispisivao istoriju tenisa i postavljao rekorde, ali za jedan iz 2016. godine možemo baš da kažemo da je NJEGOV, uostalom - baš po njemu i nosi ime...

Kada je Đoković osvojio "Rolan Garos" pre tri godine, ujedno je postao prvi teniser u "Open eri" koji je u isto vreme "držao" sva četiri najvažnija trofeja, odnosno grend slema.

"Nole slem!", prozvali su novinari njegov tadašnji rekord.

To je nešto su mnogi pre njega pokušavali da urade, bili su blizu, ali nisu imali snage da dominaciju pokažu u velikom rasponu od godinu dana, na kvartetu turnira koji nose veliki prestiž, padajući pod pritiskom javnosti, ali i pored toga što se toliko godina čekalo da neko osvoji "četiri u nizu", nekako to priznanje nije do kraja ispraćeno u javnosti.

Daleko je teže nego što se u prvi mah čini, zbog toga je Novak Đoković i dalje jedan jedini, a jedini koji mu trenutno "preti" da bi mogao da ponovi taj rezultat - jeste sam ON.

Nole u ovom trenutku "drži" Vimbldon, US Open i Australijan open i jasno je da će "kruna sezone" biti na šljaci u Parizu, gde je prošle godine stigao tek do četvrtfinala, onda se zainatio i ponovo postao nezaustavljiv u svetu tenis.

Đoković sigurno razmišlja već uveliko o Parizu i novom "Nole slemu", a mišljenje o tome dao je i Rodžer Federer, po mišljenju mnogih - najbolji svih vremena.

I odmah naljutio navijače Novaka Đokovića...

"Nije tajna da je u današnje vreme lakše učiniti to (četiri grend slema u nizu prim. aut.) nego što je pre bio slučaj. I tu se ne radi samo o Novaku, to pomaže i Nadalu, meni, ili bilo kom drugom igraču", kazao je Švajcarac i potom obrazložio svoju teoriju.

"Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije. Pre je bilo skroz drugačije, imali smo izuzetno brze travnate podloge i veoma sporu šljaku, razlika je bila neverovatno velika, pa je bilo jako teško učiniti ono što je Borg uradio, kada je nanizao Rolan Garos i Vimbldon. Igra je bila drugačija. Morao si da igraš servis-volej na travi, danas to ne moraš da bi osvojio Vimbldon".

Vlasnik najviše grend slem trofeja u istoriji tenisa (20) bio je nadomak "Nole slema" pre njega, ali je zaustavljen u Parizu, kada ga je Rafael Nadal pobedio 3:1 (2006. godina).

"Novak je to uspeo jednom do sada, možda će ove godine ponovo uraditi isto. Sve to pokazuje da je sad moguće uspeti u tim stvarima. Uprkos svemu, to što je Novak uradio neverovatan je uspeh", ponovio je Švajcarac još jednom.

Rodžer Federer je poput Novaka Đokovića osvojio do sada jedan trofej na "Rolan Garosu", gde je apsolutni gospodar Rafael Nadal, ali je "Fedeks" odlučio da ove godine učestvuje na sezoni šljake, iako je prethodne tri godine pauzirao zbog povreda, odnosno kako bi se bolje pripremio za njegovu omiljenu podlogu - travu.

Naredni turnir je masters u Majamiju, a Đokoviću i Federeru su razdvojeni putevi bar do finala, pa ukoliko se budu borili za trofej - biće to 48. okršaj.

Novak vodi 25-22!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC