• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravi Šumaher: "U Miku vidim Mihaela"

Autor mondo.rs

Sin velikog šampiona Formule 1 na prvim testovima za Ferari potvrdio da poseduje talenat koji bi mogao daleko da ga odvede

Mik Šumaher bio je pod velikim pritiskom u utorak u Bahreinu, ali je odgovorio izazovu na pravi način.

Sin legend Formule 1, Mihaela Šumahera, prvi put je testirao bolid Ferarija. Zadatak je obavio gotovo perfektno.

Na stazi Šakir izvezao je 56 krugova i zabeležio drugo najbrže vreme. Imao je zaostatak od samo 0,597 sekundi u odnosu na Maksa Ferštapena iz Red Bula.

Da se radi o veoma talentovanom momku potvrđuje i činjenica da je dvadesetogodišnji Šumaher, član Ferarijeve akademije, ostvario 2,11 sekundi slabije vreme od Šarla Leklera kada je stigao do pol-pozicije na trci za Veliku nagradu Bahreina prošlog vikenda.

"Uživao sam u svojoj prvoj vožnji za Ferari. Neverovatno je koliku snagu ima taj automobil i koliko je jednostavan za upravljanje. Bilo je sjajno. Osećao sam se kao kod kuće od prvog trenutka u Ferarijevog garaži uz ljude koji me poznaju od malena", poručio je Mik posle testa.

Ros Braun, inženjer koji je dugo godina sarađivao sa Mihaelom Šumaherom tokom njegove F1 karijere, bio je impresioniran onim što je Mik pokazao tokom prvih testova.

"On je veoma odlučan mladić i zaista je fascinantno koliko je bio susperioran u odnosu na konkurenciju prošle sezone u Formuli 3. Svi koji provode vreme sa njim znaju koliko je napredovao u poslednjih godinu dana. Poznajem ga od malena i znam da mu nije bilo lako da se nosi sa velikim bremenom zbog slavnog oca, ali ovaj korak je mnogo važan i samo će mu doneti samopouzdanje", rekao je Braun.

Kaže da je neverovatna sličnost Mika i njegovog oca.

"On je divan mladi čovek i za njega će biti veliki izazov da se izbori sa pritiscima i očekivanjima javnosti, ali sam siguran da će uspeti u tome. U mnogo situacija video sam Mihaela u Miku i bilo bi sjajno kada bi krenuo očevim stopama, samo je važno da dobije podršku svih, da istraje pod pritiskom i da svi druge prihvate da ne treba pred njega da stavljaju nerealna očekivanja", naveo je Ros Braun.

Mik Šumaher danas će u Bahreinu testirati i bolid Alfa Romea.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Naduvenko, kao i tata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC