• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maglić šampion Srpske i novi premijerligaš

Autori mondo.ba Autori SRNA

Odbojkaši fočanskog Maglića u finalnoj seriji šampionata Republike Srpske savladali ekipu Ljubinja 2:1 u pobjedama i nakon godinu dana vratili se u Premijer ligu BiH. U "majstorici" 3:1 za Fočake.

Odbojkaši fočanskog Maglića osvojili su drugu titulu u Republici Srpskoj u posljednje četiri godine.

U "majstorici" je bilo 3:1 za domaćina, a u veoma uzbudljivoj utakmici u kojoj je, u sva tri seta koja su mu pripala, domaćin sustizao zaostatak i uspijevao da preokrene rezultat u svoju korist, Fočaci su nakon samo godinu dana pauze izborili povratak u Premijer ligu BiH.

Mlada ekipa Ljubinja, kojoj je pripao treći set, ispuštala je olako prednost u prvom, drugom i četvrtom setu, i čini se da je platila ceh neiskustvu.

Kapiten gostiju Mirko Kozić čestitao je Fočacima plasman u elitno takmičenje.

"Apsolutno su zaluženo prvaci Republike Srpske. Vjerovatno je presudilo njihovo iskustvo i onaj treći set iz jučerašnje utakmice kada smo ispustili veliku prednost. I danas smo imali prednost u svakom setu, ali jednostavno, kako se približavao kraj seta, nismo to uspijevali da materijalizujemo", rekao je Kozić.

Fočaci su uspijevali da se vrate u igru ponajviše zahvaljujući ubitačnim servisima, prije svih, odličnog Vladimira Vukovića.

"Sezona je bila naporna, u plej-of smo ušli sa četvrtog mjesta, a onda smo izbacili prvog favorirta Drinu iz Zvornika, a zatim i ovu veoma talentovanu ekipu Ljubinja. Danas sam možda ja odlučio, drugi put neko drugi, uglavnom imamo jak kolektiv i to je presudilo", rekao je Vuković.

Maglić je sastavljen od veoma iskusnih igrača, koji su dvije sezone nastupali u Premijer ligi BiH, a kapiten Dragan Matović i u petoj deceniji igra sa elanom tinejdžera.

Matović je uz Vukovića i u majstorici protiv Ljubinja bio glavna pokretačka snaga novog šampiona Srpske.

"Veoma neizvjesna utakmica, imali smo problema sa prijemom, a bilo je i dosta nervoze, što je razumljivo imajući u vidu važnost utakmice. Ono što nam predstoji je da se moramo pojačati, jer je Premijer liga mnogo kvalitetnije takmičenje od Prve lige Srpske", rekao je Matović.

On je dodao da mnogo igrača Maglića ima poslovne obaveze i da će zbog toga morati da pronađu način za iznalaženje finansijskih sredstava za nastup u Premijer ligi.

Podsjetimo, u prvom meču prošlog vikenda Ljubinje je pred svojim navijačima slavilo 3:1, da bi identičnim rezultatom, ali za Maglić, okončan i revanš meč u subotu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC