• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Top favoriti se znaju, ali ko vreba iz sjenke?

Autor mondo.rs

Većina stručnjaka složna u ocjeni da najveće šanse u Parizu imaju dvojica prvoplasiranih na ATP listi, ali tipuju i ko bi mogao da iznenadi

Rolan Garos počinje danas u Parizu, a kao jasne favorite za osvajanje pehara stručnjaci ističu dva kandidata - Novaka Đokovića i Rafela Nadala.

Najbolji teniser svijeta pokazao je snagu na šljaci osvajanjem titule na mastersu u Madridu i borbom u finalu u Rimu, gdje je trijumfovao Nadal.

Đoković žarko želi pehar u Parizu, drugi put u karijeri, kako bi postigao nešto što nikada niko nije prije njega - da veže sva četiri grend slema drugi put. Aktuelni je šampion Vimbldona, US Opena i Australijan Opena i pehar u Parizu bio bi kruna velikog uspeha.

Na drugoj strani Nadal poslije loših rezultata u 2019. i samo jednog pehara na njemu omiljenoj podlozi želi da odbrani trofej Rolan Garosa, osvoji rekordni 12. u Parizu i potvrdi da i dalje jeste "kralj šljake".

Džim Kurijer malu prednost daje Đokoviću jer ističe "da ako je Novak u pravom 'modu' može da pobijedi na svakoj podlozi".

"Mogao bi da veže drugi put u karijeri sva četiri grend slema i ne sumnjam da je sposoban da nešto tako uradi", naveo je osvajač četiri grend slema i bivši broj jedan.

Dobro upućeni složni su da su prvi i drugi teniser svijeta top favoriti ove sezone u Bulonjskoj šumi, ali ko su momci koji vrebaju iz sjenke?

Kurijer kaže da bi to mogao da bude Dominik Tim.

"On posljednjih godina igra veoma dobro na šljaci", naveo je Amerikanac, koji je dva puta u karijeri trijumfovao na Rolan Garosu.

Tim je i ove godine pokazao da mu šljaka prija kada je podigao pehar u Barseloni.

Njega kao prijatajenog favorita vidi i Greg Rusedski, nekada najbolji britanski teniser.

"Đoković i Nadal su favoriti broj jedan i dva, a onda je iza njih Tim", rekao je Rusedski.

"Tu je i Stefanos Cicipas, koji je ove godine osvojio Estoril, ali ne bi trebalo otpisati ni Fonjinija. On je džoker ove sezone, koji može da iznenadi. Za njega ne bi bilo iznenađenje da brzo ispadne, ali ni da dođe do polufinala. Sve zavisi kako se prilagodi žrijebu", poručio je Rusedski.

Rekao je da u Parizu uvijek treba računati i na domaćeg takmičara.

"Nada Francuza mora da bude neko ko je dosljedan. Ove godine to je možda Gael Monfis, iako uz njega nikako ne možete prišiti tu riječ", iskren je bivši svjetski broj četiri.

Mats Vilander, koji je nedavno bio gost Beograda, naveo je ko bi mogao da iznenadi u Parizu ove sezone.

"Treba biti oprezan! Prije svih sa Stefanosom Cicipasom. Taj momak se ne plaši nikoga. Nema strah od Nadala, Federera, Novaka. Mislim da bi ga trebalo držati na oku, posebno Novak, pogotovo u toj ranijoj fazi, i to mnogo više sada, nego ranije. On je počeo da gubi mečeve u posljednje vrijeme, i kada ti mladi momci vide to, bez obzira da li je to u Majamiju, Monte Karlu, bilo kom turniru, oni znaju da ga je moguće savladati... Tako da mislim da nas ove sezone očekuju duge dvije sedmice u Parizu", rekao je Vilander. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC