• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsa kao nekad: Prošao maraton, ali bez srećnog kraja

Autor mondo.rs

Janko Tipsarević borio se kao lav na Rolan Garosu, ali dalje ipak ide Grigor Dimitrov

Janko Tipsarević zaslužio je aplauz na velikoj sceni, iako nije pobedio.

Posle dve godine vratio se na Rolan Garos i to zahvaljujući zaštićenom renkingu, a tamo se, uprkos višemesečnom odsustvu koje je ostavilo traga i limitiranim mogućnostima, pokazao u najboljem svetlu.

Srpski teniser iskoristio je priliku kao 317. na ATP listi da se okuša sa daleko bolje rangiranim igračima.

Žreb mu je na startu dodelio Grigora Dimitrova, trenutno 47. igrača sveta, kojeg je žestoko namučio.

U svom stilu na velikim turnirima odigrao je maratonski meč u pet setova, napravio preokret, ali bez srećnog kraja - 3:6, 0:6, 6:3, 7:6 (7:4), 4:6, posle tri sata i sedam minuta igre.

Srpski teniser dobro je počeo meč, posle serije brejkova imao i vođstvo (3:2), a onda je Bugarin u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu.

Rešio je u svoju korist deset gemova u nizu, dobio drugi set sa "nulom" i u tim trenucima činilo se da Tipsarević nije više onaj igrač koji je uvek "kidao" na grend slemovima, dobijao višečasovne bitke i lomio protivnike u petom setu.

I baš kada je izgledalo da je na ivici provalije, Tipsa je iznenadio.

Početkom trećeg seta imao je svoju minijaturu, kada je prekinuo sjajan niz Dimitrova, napravio brejk, a zatim ga i potvrdio, što nije bio samo bljesak, već uvod u preokret.

Posle 1:2 u setovima, kao da je uz motiv, koji mu nije nedostajao, dobio i snagu, počeo je i bolje da se kreće po terenu i to je rezultiralo vođstvom (4:2). Janko je pokušavao da ga očuva, a Dimitrov je nemilosrdno napadao i žestoki ataci su mu se isplatili, jer je stigao do izjednačenja, i set uveo u taj-brejk (6:6).

Ipak, Janko je u svom stilu "ostavio srce na terenu" i bio koncentrisan kada je bilo najpotrebnije i obezbedio peti set.

A tamo je viđena egal borba više od pola sata, a onda je Bugarin napravio pobednički brejk. "Slomio" je Tipsarevića u devetom gemu, a onda uprkos tome što se srpski teniser nije predao (imao brejk na servis Dimitrova) uspeo da uspešno okonča posao u narednom gemu.

Zanimljivo je da je Tipsareviću to bio drugi poraz ove godine od Bugarina, jer ga je zaustavio i na startu Australijan Opena u januaru (3:1).

Osim ta dva trijumfa Dimitrov je još samo jednom slavio protiv srpskog tenisera, u Monte Karlu 2013. godine, dok Tipsarević ima pet pobeda na svom kontu.

Dimitrov će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv 11. nosioca Marina Čilića, koji je ubedljivo nadigrao Tomasa Fabija - 6:3, 7:5, 6:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC