• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

1, 2, 3 - Novak pre kiše u 3. kolu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta bez izgubljenog gema rešio i drugi meč na Rolan Garosu. Izbacio "srećnog gubitnika" Henrija Laksonena iz Švajcarske

Novak Đoković nastavlja pobednički niz na Rolan Garosu.

Upisao je drugu pobedu u Parizu, pošto je savladao Henrija Laksonena u tri seta - 6:1, 6:4, 6:3 posle 93 minuta igre.

Bio je to njegov prvi duel protiv 104. igrača sveta, Finca koji poslednjih osam godina nastupa pod zastavom Švajcarske, a koji je u glavni žreb stigao kao "srećni gubitnik" nakon što je Sem Kveri neposredno pred start turnira otkazao nastup.

Đoković je ekspresno rešio u svoju korist prvi set, posle samo 23 minuta, a preostala dva dobio je uz malo više truda. Rival je posle početnog grča, u nastavku bio daleko opušteniji, a prvog tenisera sveta ni servis nije služio kao na početku, što se odrazilo na igru i rezultat.

Ipak, Đoković je sve vreme bio taj koji je kontrolisao situaciju na terenu, a budući da su se u drugom delu meča navukli i tamni oblaci iznad kompleksa Rolan Garosa, činilo se da je žurio da završi posao pre kiše.

Đokovića u trećem kolu očekuje duel sa još jednim malo poznatim teniserom - Salvatoreom Karuzom.

Italijan, koji je 147. teniser sveta, iznenadio je 26. nosioca Žila Simona u drugoj rundi. Pobedio ga je rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:4, posle dva sata i 20 minuta igre.

Đoković ima poseban motiv da ove godine osvoji pehar u Parizu, jer bi tako vezao sva četiri grend slema u nizu, i to drugi put u karijeri.

TOK MEČA

TREĆI SET

6:3 - Završava Novak meč u svoju korist, i to brejkom, posle sat i 33 minuta igre

4:2 -
Održava Novak prednost. Smireno pronalazi rešenja za rastrčanog Laksonena i sigurno korača ka trećem kolu.

2:0 - Novak odlično počinje treći set. Protivnika je naterao na greške i odmah mu oduzeo servis, a onda dobio i svoj gem, ali opet malo sa mukom. Ali nema nervoze, drži Đoković konce igre u svojim rukama i kontroliše situaciju na terenu

DRUGI SET

6:4 - Đoković je sačuvao prednost i nakon 64 minuta igre vodi 2:0 u setovima

5:3 - Pravi novi brejk Đoković i potvrđuje ga, iako teže nego što se očekivalo.
Igra se mnogo intenzivnije na obe strane, ali i poeni su mnogo duži, a Novak uspeva da održi prednost

3:3 - Vraća brejk Laksonen! Novak mnogo greši, dok na drugoj strani Finac sa švajcarskim pasošem nema šta da izgubi, i to i koristi. dobio je gem na Đokovićev servis i to "sa nulom", a odnos u vinerima je 10-3 u korist Laksonena.

3:2 - Novak prvi pravi brejk u drugom setu i to tako što koristi petu priliku! U najdužem gemu na meču najbolji na svetu pokazao je da je "čovek od gume", stigao gotovo nemoguću loptu i poslao je u ćoškić nakon razmene na mreži, i zasluženo pobrao veliki aplauz. Nakon tog sjajnog poena uspeo je da oduzme servis rivalu, koji se opustio, ne igra više u grču, što se odrazilo i na rezultat

2:2 - Drugačija slika u drugom setu na terenu. Laksonen pokušava što skuplje da "proda kožu" i nakon surovog nastupa Novaka na startu, "pojačao" je igru. Dobio je prva dva gema na svoj servis, upisao i dva asa, kao i više vinera od prvog reketa sveta u nastavku - 5/2. Na drugoj strani Đoković na svom visokom nivou...

PRVI SET

6:1 - Dominacija! Đoković igra gotovo bez greške - samouvereno, precizno, brzo dobija poene... Poveo je 1:0 u setovima posle svega 23 minuta igre i to tako što je rivalu na svoj servis prepustio samo tri poena, od čega dva u poslednjem gemu, od čega jedan duplom greškom.

3:0 - Brejk! Novak odmah koristi priliku na početku meča da napravi razliku. Realizovao je prvu brejk šansu, potvrdio to na svoj servis i posle samo osam minuta igre vodi protiv Laksonena 3:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC