• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak "neokrnjen" u osmini finala

Autor mondo.rs

Najboljem teniseru sveta nije prijala pariska vrućina, ali je u tri seta otpisao srčanog kvalifikanta iz Italije.

Posle Poljaka Hurkača i Švajcarca Laksonena, Novak Đoković je maksimalnim rezultatom savladao i Salvatorea Karuza, ponovo uz tačno osam izgubljenih gemova!

Nakon nešto više od dva sata igre, najbolji teniser sveta slavio je rezultatom 6:3, 6:3, 6:2.

Protivnik u osmini finala Rolan Garosa, sigurno ozbiljniji od svih dosadašnjih, biće mu Hrvat Borna Ćorić ili Nemac Jan Lenard Štruf. Njihov meč je u toku i igra se peti set (6:4, 1:6, 6:4, 6:7)...

Karuzo je u subotnji duel ušao ohrabren serijom od pet pobeda na pariskoj šljaci, budući da je nastup počeo u kvalifikacijama, još pre desetak dana. U glavnom žrebu je 147. reket sveta iznenadio prvo Španca Munara, pa prekaljenog Francuza Žila Simona.

I protiv Novaka se isprva činilo da će odigrati relativno ravnopravan meč, dobrim delom i zbog toga što se Srbin nije snašao po vrućini (28 stepeni u hladu), u ranom popodnevnom terminu.

"Uslovi su bili drugačiji nego prethodnih dana. Bilo je veoma toplo i nije mi bilo lako da fizički izdržim sve, ali sam u trećem setu našao svoju pravu igru", rekao je Đoković neposredno po završetku meča.

Dobra vest za njega je da će ovakvi vremenski uslovi biti samo još u nedelju. Od ponedeljka je najavljena i kiša.

Novak je sve vreme kontrolisao rezultat. Nije bilo razloga za paniku, ali je Karuzo činio sve da ga namuči, naročito u prvom setu, kada je imao četiri od ukupno pet brejk lopti (nije iskoristio nijednu).

Srpskom asu ovo je 24. uzastopna pobeda na grend slem turnirima i ako zabeleži još četiri, drugi put u karijeri će postati vlasnik sve četiri najvažnije titule u isto vreme.

"Motivisan sam na ovom Rolan Garosu, ipak je to jedan od najznačajnijih turnira na svetu. Osećam se kao kod kuće", prokomentarisao je to što u prva tri kola nije izgubio nijedan set.

Podsećamo da će Đoković biti jedini adut Srbije u drugoj sedmici Otvorenog prvenstva Francuske, budući da su u petak i subotu eliminisani Laslo Đere, Aleksandra Krunić, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC