• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćorić bio na korak od Đokovića, ali kakav poraz!

Autor mondo.rs

Hrvatski teniser imao je dva puta brejk prednosti u odlučujućem petom setu, ali je dovoljno snage imao Štruf da ga stigne i potom da napravi potpuni preokret za duel sa Novakom Đokovićem.

Borna Ćorić ne ide u drugu nedelju Rolan Garosa!

Hrvatski teniser je dva puta u meču protiv Jana Lenarda Štrufa imao set prednosti, čak dva puta i brejk viška u odlučujućem petom setu, ali će Nemac na kraju "na megdan" Novaku Đokoviću u četvrtoj rundi zemljanog grend slema.

Ćorić je propustio veliku priliku da dođe do osmine finala i duela s najboljim teniserom sveta zbog sopstvenih grešaka, ali i manjka energije u odnosu na rivala u ključnim momentima.

Posle iscrpljujućih 4 sata i 25 minuta tenisa:

Jan Lenard Štruf (45) - Borna Ćorić (15) 3:2 - (4:6, 6:1, 4:6, 7:6, 11:9)

Hrvat je ove godine napravio korak više na Australijan openu, gde je došao do osmine finala, i činilo se da je prevaziš "strah" od grend slema, ali stare boljke pokazao je u Parizu gde je ponovo zaustavljen u trećem kolu turnira - i nikad dalje nije otišao na Rolan Garosu.

Štruf je u taj-brejku četvrtog seta, kada se borio za opstanak na turniru, igrao mnogo bolje i obezbedio je peti set dozvolivši Ćoriću samo jedan poen!

To nije mnogo uzdrmalo Hrvata koji je snagu čuvao za peti set i poveo 3:2, pa potom odmah "kiksnuo" i dozvolio izjednačenje, imao je brejk šanse i na 4:4 da "oduzme" servis Nemcu, ali je to učinio tri gema kasnije kada je na semaforu pisalo 7:6 za njega.

Ipak, na sledeći svoj servis nije osvojio ni poen, a Štruf je svoju prvu brejk šansu posle "djusa" na 10:9 pretvorio u iskorišćenu meč loptu.

Ovaj momak iz nemačkog gradića Varštelna, trenutno 45. reket sveta, igrao je samo jednom u karijeri protiv Novaka Đokovića i to pre dve godine u Dohi.

Novak je slavio u dva seta, a nadamo se da ni ovoga puta neće biti veći izazov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC