• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senad Skopljak nakon devet godina ponovo u Visokom

Autor mondo.ba

Skopljak na klupi visočkog premijerligaša mijenja Edhema Sirću. Protekla sezona nije zadovoljila apetite, želja iskorak u narednoj.

Senad Skopljak novi je trener Rukometnog kluba Bosna Visoko. On je potpisao ugovor za narednu sezonu, kada će nakon devet godina ponovo voditi visočke rukometaše, a na klupi će zamijeniti Edhema Sirću.

"Prije svega želim da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci tokom cijele prethodne sezone, koja je, ruku na srce, kad na vagu stave određene stvari, bila uspješna. Naravno, ona nije zadovoljila naše želje i apetite, odnosno ciljeve koje smo postavili pred trenere, koji su vodili ekipu prethodne sezone. Vrlo jednostavno - treneri su došli sa jasnim ciljem, vizijom i ambicijama. Taj cilj nije ispunjen i mi smo, da bismo nastavili ovu lijepu, pozitivnu rukometnu priču u Visokom, odlučili da osvježimo ovu priču", rekao je predsjednik kluba Adnan Delić prilikom obraćanja predstavnicima medija, a o novom treneru naglasio:

"Šta reći o čovjeku koji je cijeli život u rukometu, koji je sigurno jedan od najpriznatijih i najboljih rukometnih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, čovjeku koji iza sebe ima bogato igračko i trenersko iskustvo, čovjeku koji ima rezultate i kao i igrač i kao trener? Mislim da je gospodin Senad Skopljak najbolje rješenje, kada je u pitanju RK Bosna Visoko za narednu sezonu i za sezone koje dolaze pred nama, s obzirom na činjenicu da je u svom trenerskom poslu prepoznatljiv po tome da šansu daje mlađim igračima".

Senad Skopljak istakao je da je počastvovan povratkom u Bosnu i Visoko.

"Poslije devet godina četvrti put sam trener prvog tima RK Bosna Visoko. Moram da napomenem da sam ja kao igrač igrao 16 godina za ovaj klub, a trener bio šest godina, to su 22 godine i to nije malo. Izuzetna su mi čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost prihvatanje ovog posla jer u Visokom nije lako biti trener. Predstoji nam jedna velika borba, s tim da smo oslabljeni odlaskom nekih igrača. Znači moramo se fokusirati na mlade snage, intenzivirati rad, raditi na snazi, izdržljvosti, znanju, na taktičkoj disciplini. Pokušaćemo u najboljoj mjeri da im ulijemo nova znanja, nove načine igranja. Ovo su talentovana djeca i ja vjerujem u njih, vjerujem da mogu da zadovolje uz dva profesionalca Toromanovića i Harmandića. Na kraju, nadam se uspješnoj saradnji, vidio sam da je dobra volja kod Upravnog odbora. Ja sam s predsjednikom imao sastanak od pet minuta, dogovorili smo se veoma lako. Ja se zahvaljujem na povjerenju i nadam se da ću opravdati ukazanu šansu."

Bosnu je nedavno napustio golman Mirnes Grčo, a predsjednik kluba Adnan Delić je potvrdio da za ovaj klub više neće igrati ni Faruk Čolo. Novi trener Skopljak najavio je da će pripreme početi 50 dana prije početka prvenstva, te da će iste biti obavljene u Visokom, ali i na jednoj od bh. planina, što će biti definisano u narednom periodu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC