• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši pred meč odluke: Spremni za plasman na EP

Autor mondo.rs

Reprezentativci i selektor Srbije poručuju da veruju da su kadri da nadigraju Švajcarsku i obezbede mesto na Evropskom prvenstvu sledeće godine

 Rukometaši Srbije pred meč odluke: Spremni za plasman na EP Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije u nedelju će u Novom Sadu odigrati najvažniji meč. U Spensu dočekuju selekciju Švajcaraske u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor Nenad Peruničić veruje da njegova ekipa može da ostvari pobedu i izbori plasman na kontinentalni šampionat.

"Nadamo se velikom broju ljudi koji će dati maksimalnu podršku da dođemo do nečega važnog za novu generaciju. Potpuno verujem mojim momcima i spremni smo za najveće moguće izazove. Verujem u našu pobedu. Verujem da će ovi momci opet pokazati ono što gradimo", naveo je selektor Srbije.

"Ova ekipa momaka se ne plaši ničega, ima jak karakter i veliki motiv za dokazivanjem. Samo gledamo ka napred, nema koraka unazad", dodao je Peruničić.

Srbija bi eventualnom pobedom nad Švajcarskom od pet ili više golova razlike izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

"Svesni smo gde jesmo i koliko možemo. Skromni smo, ništa veliko još ništa nismo ni pravili. Vodimo se sa stvarima da nam treba vremena za napredak. U Srbiji smo navikli da nemamo strpljenja za neke stvari. Zato ne tražimo alibi".

Nenad Peruničić veruje u uspeh iako je rekao da golman Dejan Milosavljev neće biti u sastavu za nedeljni meč zbog povrede.

I reprezentativac Srbije Vanja Ilić poručio je pred meč "biti ili ne biti" da je ekipa kadra da izbori plasman na EP 2020.

Srbiji je potrebna minimalna pobeda kako bi kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe prošla dalje, dok bi joj pobeda od šest i više golova donela drugo mesto.

"Ne razmišljam o razlici. Treba izaći na teren i dati sve za pobedu, a koliko će biti, gol ili 10 golova, nije toliko presudno. Voleli bismo da dobijemo što ubedljivije, da budemo drugi, ali svako od nas bi potpisao bilo kakvu pobedu, samo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", naveo je Ilić.

On je dodao da je ekipa analizirala igru i tim Švajcarske.

"Najveći adut im je sjajni Endi Šmid. Sve kreće od njega, međutim, verujem da ćemo imati rešenja za njega. Ako budemo dali sve od sebe, ne sumnjam u uspeh", reklo je levo krilo srpske reprezentacije.

Ilić je dodao da bi ekipi mnogo značila podrška pune hale i pozvao navijače da dođu u nedelju u Spens. Ulaz u halu je besplatan uz rezervisane ulaznice.

Meč u Novom Sadu igra se u nedelju od 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC