• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UO RS BiH zabrinut zbog politizacije državnog tima

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Sadašnji UO RS BiH preuzeo je dužnost u augustu 2018. godine i prošao je sa igračima i stručnim štabom kompletan kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, kažu iz UO.

 Upravni-odbor-Rukometni-savez-BiH-saopstenje-za-javnost Izvor: MONDO/Samir Cacan

Povodom plasmana rukometne reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo 2020. godine i napisa u sredstvima informisanja u vezi rada Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH iz ovog tijela odlučili su se obratiti javnosti.

''UO RSBiH želi najprije čestitati svim igračima i stručnom štabu zbog plasmana na Evropsko prvenstvo, čime su dali nemjerljiv doprinos istorijskom uspjehu rukometnog sporta u BiH, ali i sporta uopšte, te dali podstrek mladim generacijama rukometaša da nastave njihovim putem i na najbolji način promovisali državu'', ističe se na početku saopštenja UO RSBiH.

Dodaju da im ni u kom slučaju nije namjera uspjeh rukometne reprezentacije pripisivati Upravnom odboru jer te zasluge najprije pripadaju igračima i stručnom štabu, ali da smatraju da ne treba ulogu UO nipodaštavati iznošenjem neistinitih tvrdnji i okolnosti.

''Sadašnji UO RS BiH preuzeo je dužnost u augustu 2018. godine i prošao je sa igračima i stručnim štabom kompletan kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo. Ne sporimo ogromne naslijeđene nagomilane probleme u Savezu, od kojih izdvajamo nedostatak ID broja i nepostojanje računa, i koje pokušavamo riješiti, ali i pored toga nastojali smo reprezentaciji obezbijediti uslove za odigravanje kvalifikacionih utakmica'', kaže se u saopštenju i dodaje:

''Apsolutno nisu tačni određeni napisi i saopštenja kako su neka druga lica plaćala putovanja, hotele, pripreme za reprezentaciju, s obzirom da je UO RS BiH obezbijedio sredstva za sve utakmice, putovanja, hotele, pripreme, podlogu za odigravanje utakmica u Tuzli i drugo. Sve to uz nesebičan volonterski rad članova UO RS BiH i u veoma teškim i složenim uslovima bez izvornih prihoda - kotizacija, članarina, licenci, kao i donacija koje se mjere u više stotina hiljada KM.''

Naglašavaju da su se potrudili, ali i da ne žale jer im je to posao, da igračima i stručnom štabu obezbijede uslove za rad.

''Konstantne priče da reprezentacija na duga putovanja ide autobusom, da selektor plaća avionske karte su prošlost i stvari koje sebi nismo mogli, ni smjeli dopustiti. Svako ko redovno prati reprezentaciju i ima bilo kakav kontakt sa našim igračima i stručnim štabom zna da nije bilo dugih putovanja autobusom i da niko drugi, do RS BiH, nije plaćao avionske karte i smještaj'', navode iz UO RS BiH i nastavljaju:

''Stoga, UO RS BIH izražava veliku zabrinutost zbog pokušaja privatizacije i politizacije rezultata rukometne reprezentacije BiH, pojavljivanja u javnosti nama nepoznatih lica koja nezasluženo pripisuju sebi uspjeh reprezentacije. Oni politički puleni, koji ovih dana drže lekcije o funkcionisanju i načinu rada UO RS BiH, pripisuju sebi zasluge za rezultate, trebali bi možda pokazati šta su konkretno uradili za reprezentaciju. Pozivamo ih i da ponude konkretna rješenja za situaciju u kojoj se nalazi rukometni sport u BiH jer smo siti istrošenih floskula da je "stanje katastrofalno", kao da mi to ne znamo. Svima koji misle da mogu naći rješenje nudimo da se priključe radu Upravnog odbora RS BiH, a da se ostave komentara po društvenim mrežama kojima sebi pokušavaju "ubrati" političke poene i ostvariti ličnu promociju.''

Takođe, smatraju nekorektnim održavati proslave uspjeha reprezentacije, a da na istu nisu pozvani predsjednik, potpredsjednici i članovi UO RS BiH, ali to predstavlja najmanji problem u odnosu na probleme Saveza, na čijem rješavanju rade isključivo članovi UO RS BiH, uz napomenu da će UO RS BiH i dalje stajati uz mušku reprezentaciju, kao uostalom i uz sve druge reprezentativne selekcije, te nesebično doprinositi obezbjeđivanju uslova za igranje utakmica reprezentacija.mondo

U potpisu saopštenja je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC