• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasili se Rađa i Šahman: Evo šta je UO uradio

Autor mondo.ba

Dio Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH se oglasio u javnosti nakon ''kritika na račun rada i funkcionisanja Saveza''.

 Saopštenje za javnost dijela Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Rađa i Šahman Izvor: MONDO/Samir Cacan

Vojislav Rađa i Asim Šahman, članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine zaduženi za reprezentativne selekcije, oglasili su se danas saopštenjem u kojem su naveli šta je urađeno u proteklih deset mjeseci, odnosno od preuzimanja Saveza.

Kako prenose Nezavisne novine, pomenuti dvojac iz najužeg rukovodstva Saveza bio je primoran da se oglasi nakon brojnih kritika na račun ovog tijela, a saopštenje Vam prenosimo u cjelosti.

"Imamo obavezu se oglasiti sa istinitim događanjima tokom ovih 10 mjeseci od preuzimanja Rukometnog saveza BiH.

Zatekli smo kataklizmično stanje, isključenu struju, odjavljen internet i telefon, odnesen softver, praznu prostoriju gdje je bila sportska oprema. Bili smo pod prijetnjom suspenzije od strane EHF-a, nismo imali zaposlenike, ali smo imali dovoljnu količinu protivnika koji su koristili svaku priliku da nam prave probleme.

BiH po prvi put na EP

Podsjetimo, seniorska reprezentacija BiH je u junu, pobjedom u posljednjem kolu kvalifikacija nad Češkom (23:24) u Ostravi, kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija u svim grupama, izborila istorijski nastup na kontinentalnoj rukometnoj smotri, koja će u januaru 2020. godine biti održana u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Ovo je ono što smo uradili:

Na svako gostovanje jedino je naša reprezentacija imala dva noćenja, jedno je plaćao Savez. Na svako gostovanje se putovalo autobusom, ali samo do prvog aerodroma, a avionom se nastavljalo dalje.

Isplatili smo sve putne troškove reprezentativcima osim zadnjeg okupljanja, ali smo isplatili i dva ranija okupljanja. Sve troškove, hotela, prevoza i ostalih usluga smo plaćali avansno prije usluge. Dobavljač sportske opreme nas je napustio i samo zahvaljujuci domaćoj firmi No1 kojoj se i ovaj put zahvaljujemo taj problem smo prevazišli. Drugo je to što nismo vodili brigu o opremi pa smo je stalno morali dopunjavati ili praviti nove komplete.

Platili smo sve račune pa i one koji su ostajali na šankovima od raznoraznih korisnika. Cijelo vrijeme smo ispunjavali obaveze prema dvoje zaposlenih. Nikada niko od članova UO nije naplatio jedne marke putnih troškova, dnevnica ni ostalih troškova.

Članovi UO su sami kupovali karte za utakmice pa i na taj način simbolično davali doprinos redu oko reprezentacije. Posebno smo sretni sto će nam ženska juniorska reprezentacija učestvovati na EP u Bugarskoj, a UO je obezbijedio značajan dio sredstava.

Nakon mnogo godina prijavljene su i muške mlade selekcije za kvalifikacije i EP. Završena su takmičenja u Premijer ligi kao i završnice mlađih dobnih uzrasta. Sve je to napravljeno bez pomoći države čiji smo mi predstavnici.

Na kraju, očekujemo konačno da oni koji imaju moć i vlast više pažnje posvete sportu i najboljim ambasadorima naše zemlje", kaže se u saopštenju dijela UO Rukometnog saveza BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC