• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Vrbas stižu najbolji kajakaši planete

Autor mondo.ba

Kajak kanu klub "Vrbas m:tel" domaćin je ICF Svjetskog prvenstva, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka-Vrbas 2019", koje će biti održano od 25. do 28. jula 2019. godine.

U Kajak kanu klubu "Vrbas m:tel" uveliko teku pripreme za organizaciju još jednog velikog takmičenja, a Banjaluka će, ponovo, biti svjetska prestonica kajakaškog sporta.

"Ponosni smo što nam je Svjetska kajakaška federacija, ponovo, ukazala povjerenje i što ćemo, i ove godine, uz tradicionalnu pomoć kompanije m:tel biti domaćini jednog velikog takmičenja. Banjaluka i rijeka Vrbas postali su svojevrsni brend u svijetu kajaka i nadamo se da ćemo i ovaj put biti dostojni domaćini i da će svi učesnici biti zadovoljni organizacijom", poručio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba "Vrbas m:tel".

Među više stotina takmičara, čast domaćina na rijeci Vrbas braniće Dušan Mačkić, Anes Šudić, Dragan Preradović i Lejla Slipić.

IBRAHIMBEGOVIĆ

U Banjaluku je stigao i Zlatan Ibrahimbegović, prvi banjalučki kajakaš koji je nastupio na Olimpijskim Igrama (Minhen, 1972. godine), a trenutno je jedan od trenera u reprezentaciji Australije.

"Odlično smo trenirali u minulih nekoliko mjeseci, i vjerujem da ćemo na 'domaćem' terenu ostvariti dobar rezultat. Neće biti nimalo lako. Na rijeku Vrbas dolaze najbolji mladi kajakaši planete, ali to nam je samo motiv više da na svojoj stazi pokažemo sve što znamo. Ne želim da obećam ništa više, sem da ćemo zaista dati sve od sebe", izjavio je Dušan Mačkić, koji se u ovoj takmičarskoj godini može pohvaliti sa nekoliko odličnih rezultata, a trenutno je prvoplasirani u generalnom poretku ECA Evrokupa za juniore.

U Banjaluku su već pristigli takmičari iz deset zemalja, a konačan broj reprezentacija koje će nastupiti na ICF Svjetskom prvenstvu, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu "Banjaluka-Vrbas 2019" biće poznat do utorka, kada će biti održana i pres konferencija u ljetnoj bašti motela "Orthodox" od 11 časova.

U Kajak kanu klubu "Vrbas m:tel" kažu da su, uspješno, prevazišli sve poteškoće na koje su naišli tokom organizacije takmičenja, a na kraju, nije izostala ni podrška Kabineta Predsjednika Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC