• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Srbije:Očekivali smo više od Stjepanovića

Autor mondo.rs

Igor Beretić nije razočaran ostvarenim u Južnoj Koreji s obzirom na budžet koji imaju plivači Srbije. "Na 4x200 metara popravljen je državni rekord za dve sekunde, ali to je bilo dovoljno tek za 19. mesto", navodi on

 Selektor-plivaca-Srbije-o-ucinku-na-SP-u-Juznoj-Koreji Izvor: MN PRESS

Selektor Srbije Igor Beretić sumirao je utiske posle održanog Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, na kojem naši plivači nisu uspeli da se domognu nijednog finala.

Najviše se očekivalo od Velimira Stjepanovića, koji je nastupao u tri discipline i štafetama.

"Ostvareni rezultati su u granicama naših trenutnih mogućnosti s obzirom na to da Čaba Silađi nije učestvovao, a da je Sebastijan Sabo prešao u Mađarsku. Za nijansu smo malo više očekivali od Velimira Stjepanovića, kao glavnog plivača ove generacije. Prve analize govore da Velja mora da modifikuje trening na suvom i da koriguje tehniku na kraulu", izjavio je za "Večernje novosti" selektor Igor Beretić.

On ipak nije razočaran, ako se u obzir uzme budžet sa kojim Srbija raspolaže, kao i rezultati koje su napravili, pre svih plivači u štafeti 4x100 i 4x200 metara.

"Na 4x200 metara popravljen je državni rekord za dve sekunde, ali to je bilo dovoljno tek za 19. mesto. Na 4x100 metara ostvareno je isto vreme kao u Budimpešti 2017. Tada smo bili deveti, sada 17, što govori koliko je napredovalo svetsko plivanje. Mi sa našim budžetom, od 200.000 evra, koji je 25 puta manji od mađarskog, a pet puta od slovenačkog, to sada ne možemo da pratimo", naveo je Beretić.

Za bolje rezultate neophodno je obezbediti bolje uslove.

"Trenutno naš krajni domet su A olimpijske norme. U ovom trenutku ih imamo tri. Da bismo bili bolji neophodno je da u svim uzrastima imamo duže pripreme. Zato dok je ovako ne možemo očekivati ni finala, a ne dešava se svaki dan da nam sa neba padne Milorad Čavić", napomenuo je selektor Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC