• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humanitarna trka za djecu Pala i Sarajeva

Autor mondo.ba

U organizaciji Olimpijskog centra Jahorina u subotu je održana druga po redu, humanitarna "Trejl trka za život" na kojoj je učestvovalo oko 50 takmičara.

Na trci, dugoj 12,2 kilometra, takmičari su uspješno savladali 20 prepreka, a više od 150 prisutnih bodrilo je sve učesnike.

Najspretniji muškarci bili su Marko Kouzul, Adnan Behlulović i Darko Topalović, dok je u konkurenciji žena prvo mjesto pripalo Sanji Kavaz, droplasirana je bila Aida Mulić, dok je treću poziciju osvojila Šejla Kapetanović Jenko.

Osnovni cilj trke bio je humanost jer je prikupljeno oko 1.500 KM za pomoć u radu paljanskom udruženju "Sunce" i "Srce za djecu" iz Sarajeva.

"Kao što znate, ovogodišnja ruta je 12.2 km sa 20 prepreka i usponom od 600 m. Trku smo pripremali zaista dugo i temeljno, prepreke su zanimljive i kreativne, čestitam svim učesnicima na hrabrosti i humanosti. Hvala svima koji su podržali organizaciju trke, prvenstveno radnicima Olimpijskog centra Jahorina koji su naporno radili prethodnih par dana da bi sve funkcionisalo dobro zatim, našim promoterima Srefanu i Nemanji Majdov, hvala i sponzorima koji su se takođe pobrinuli da ovo bude najbolje organizovana trka. Hvala još jednom svima koji su došli danas da nas podrže, hvala predstavnicima udruženja Srce i Sunce nadam se da su se lijepo proveli danas na planini i da će im prikupljena sredstva olakšati rad, a prvoplasiranim trkačima se posebno zahvaljujem i čestitam", rekla je Iva Ivkić, direktorka Olimpijskog centra Jahorina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC