• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Olimpijakos odličan, ali imamo i mi adute

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener RK Borac m:tel Mirko Mikić svjestan snage protivnika u prvom kolu EHF kupa, ali ističe da se njegova ekipa dobro spremila za duel sa Olimpijakosom u Atini.

 Trener RK Borac Mirko Mikić - Olimpijakos odlična ekipa, ali dobro smo se spremili Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometaši Borca otvoriće novu sezonu evropskim duelom sa Olimpijakosom u prvom kolu EHF kupa.

Tim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj su novinari, ali i sam trener Mirko Mikić i golman Bojan Ljubišić saznali da je upitan nastup četvorice pojačanja Borca.

Mikić je tako bio primoran da prvo prokomentariše ovu situaciju.

"Ja nemam pojma o ovome, prvi put čujem“, počeo je vidno iznenađeni Mikić, a onda nastavio:

"Utakmica je spremna, ja danas ništa ne mogu promijeniti, niti mogu da promijenim na treningu u Atini zbog puta. Mi smo spremili što smo spremili, računamo na sve igrače i u ogromnoj mjeri na četiri pojačanja. Ja ne želim da razmišljam uopšte o nekom drugom scenariju, ako to ne bude, nemamo uopšte neke potrebe da nešto drugo spremamo, izaći ćemo u sastavu koji imamo i očekivati najbolje“. 

On je dodao da ovo ne smije da utiče na igrače i da se ekipa sprema prema planu kao da nema ovog problema, koji bi trebao da bude riješen u toku današnjeg ili sutrašnjeg dana.

"Ovo ne može da utiče niti smije da utiče na ekipu. Mi se spremamo normalno, jer nemamo šta drugo da spremamo. Ako nam ne igraju ta četiri igrača mi nemamo desnu stranu. Pada sve u vodu. Imali bismo jedan dan da spremimo nešto sa dešnjakom. Ništa ne možemo da mijenjamo, ni spisak putnika ni bilo šta. Biće strašno teška utakmica ukoliko budemo kompletni, a ako ne budemo stvarno nemam odgovor kako će to biti“.

Mikić je istakao da će najveća prepreka za njegove igrače biti odlična odbrana Olimpijakosa.

"Olimpijakos je dosta jaka ekipa, pogotovo u odbrani. U finalu plej-ofa prošle godine su od glavnog konkurenta, AEK-a primili 15 golova. U ove tri prijateljske čini mi se da nisu ni u jednoj primili više od 20 golova. Imaju strašno dobru odbranu i to će biti najveća prepreka za nas. To je dobro  selektovana ekipa, sa ogromnim budžetom, pažljivo biranim strancima i domaćim igračima, redom reprezentativcima svojih država“.

Iako Olimpijakos forsira brz rukomet sa dosta trčanja, trener Borca kaže da njegovi igrači mogu da pariraju u tom segmentu.

"Oni su prije svega dosta visoka ekipa, izuzev krila mislim da nema ispod 1,90. Mi nismo toliko visoki ali možemo da pariramo trčanjem. Problem je samo kada oni postave tu 6-0 odbranu ili koju već, koliko ćemo moći parirati tom fizičkom aspektu. Dosta su jaki, solidni u igri jedna na jedan u odbrani i dosta se oslanjaju na sve te stvari. Igru zasnivaju na odbrani i tranziciji. U napadu je disciplinovano, trener voli španski stil igre, dosta trke, ukrštanja, situacija dva na dva, jedan na jedan. Mislim da im napad nije na nivou kao što je odbrana. Fizički aspekt će igrati ulogu, ali imamo i mi svoje adute, imamo više ’kila’ nego prošle sezone i malo smo više. Mislim da ćemo moći da im pariramo“, rekao je Mikić i dodao da je zadovoljan obavljenim pripremama.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

„Imali smo šest pripremnih utakmica, Rakocija je malo kasnio i to se osjetilo na prvih par utakmica, ali zadovoljan sam kvalitetom treninga i utakmica. Mislim da smo se dobro spremili i da smo sa ova četiri igrača kvalitetniji nego prošle godine“.

Dodao je da ne zna kojim bi to rezultatom u Atini bio zadovoljan, ali da želi da Borac u novoj sezoni igra mnogo ljepše.

"Očekivanja su uvijek ista i dosadni smo već sa tim. Ali zaista ne znam šta da očekujem od ove utakmice i s kojim bi rezultatom bio zadovoljan. Imali smo problema u pripremi utakmice jer nemamo materijala, kao što ni oni nemaju materijala iz ove sezone. Kod njih je bilo pet,šest promjena, i kod nas je bilo dosta promjena. Ne mogu nagađati rezultat, da znam bio bih milioner. Bio bih zadovoljan da odigramo lijepu utakmicu, da pariramo u svim segmentima, da se ne povučemo na tom ’vrućem terenu’, da se ne povučemo ni centimetra, već da ih momački dočekamo muškom odbranom. Ono što je najvažnije za mene ove sezone, pored moje privatne ambicije napada na titulu u BIH, je da igramo ljepše nego što smo igrali posebno u tranziciji i polukontri. Ko god dođe da bude zadovoljan kako je RK Borac odigrao. Očekujem da pokažemo zube i pokažemo da smo satkani od finog materijala“.

Na pitanje da li se Olimpijakos može porediti sa posljednjim protivnikom Borca u Evropi, ekipom ČSM Bukurešt, trener crveno-plavih odgovorio je potvrdno.

"Možemo ih porediti, možda imaju za nijansu slabiji napad od Rumuna, međutim odbrana je strašno jaka. Bilo nam je teško skautirati ekipu jer nema video materijala iz ove sezone, tako da smo pojedinačno gledali sve njih. Gledali smo utakmice od prošle godine jer isti je trener i sigurno da radi iste stvari. Ne znamo koliko su uigrani, ta bekovska koja je nova. Mislim da će ostati ista igra, a da će trener pokušati da izvede maksimum iz novih igrača koji su prava pojačanja. Doveden je desni bek odličan, doveden je MVP grčke lige, taj srednji bek, to ne može da se ne uklopi“, rekao je Mikić, na šta se ubacio golman Bojan ljubišić:

"Imaš i ti najboljeg igrača lige“, našalio se Ljubišić, koji je zvanično najbolji igrač prvenstva BIH u prošloj sezoni.

"Tako je", prihvatio je Mikić i završio u šaljivom tonu: "Oni imaju Brazilca, mi imamo Brazilca. Nadam se da imamo Brazilca“.

Duel Olimpijakosa i Borca na rasporedu je u subotu od 19 časova po lokalnom, odnosno 18 po našem.

Ekspedicija Borca sutra ujutro kreće u Atinu preko Beograda, a sa njom će putovati i reporter MONDA tako da ćete na našem portalu moći da pročitate i pogledate sve najvažnije informacije, fotografije i video snimke sa lica mjesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC