• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubišić: Imamo šanse, ne bojimo se Grka!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Uvijek sam optimista i mislim da imamo šanse. Imamo jer po meni to je druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu“, poručio je golman RK Borac Bojan Ljubišić, pred gostovanje Olimpijakosu u EHF kupu.

 Golman Bojan ljubišić - Borac može da prođe Olimpijakos Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iskusni golman banjalučkog Borca Bojan Ljubišić optimista je pred evropski duel sa Olimpijakosom u Atini, a nadamo se da će njegov optimizam dodatno uliti samopouzdanje cijeloj ekipi pred meč prvog kola EHF kupa.

Veliki problem za Borac moglo bi biti neigranje četvorice pojačanje koji su stigli u klub ovog ljeta, zbog problema sa licenciranjem za ovaj meč.

Prije nego što je govorio o utakmici i Ljubišić se osvrnuo na informaciju koju je saznao na konferenciji za novinare

"Nadam se da ćemo biti u kompetnom sastavu. Ovo je za mene i za trenera šok, nismo ovo očekivali. Sigurno je da ćemo izaći kakvi god da budemo“, rekao je golman Borca.

"Nažalost  nemamo materijala, ali informacije koje imam su da se radi o iskusnoj ekipi, o klubu koji dovodi strane, od Španaca, Bjelorusa, Brazilaca. To govori o kakvim ambicijama je riječ kod njih. Smatram da imamo šanse, a poslije prve utakmice će se znati više, jer osim osnovnih informacija o visini, težini igrača nismo imali mnogo, a to nam puno nešto ne znači.Idemo da damo sve od sebe i da napravimo dobar rezultat. S kojim sastavom nebitno, naravno, volio bih da smo u punom sastavu, ali ako ne budu igrala četvorica moramo još jače zapeti, drugog izbora nemamo“.

On je naglasio da Borac ima šanse da prođe Olimpijakos uprkos kvalitetu protivnika.

"Uvijek sam optimista i mislim da imamo šanse. Imamo jer po meni to je druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Kad sam saznao da igramo protiv njih pogledao sam neke utakmice, a sada oni imaju novu kompletnu bekovsku liniju. Sigurno će biti problem da se odmah uigraju.  Tu vidim našu šansu,  da damo što više golova iz kontre i polukontre. Na taj način vidim našu šansu“, istakao je Ljubišić.

Iako Grčka nije rukometna sila, šampion ove zemlje zaslužuje maksimalno poštovanje.

„Kada se vidi sastav, tu ima par Grka, oni uz te kvalitetne domaće igrače dovode igrače sa strane i popune taj kvalitet. Svi će reći ’kakva Grčka’, ali bio sam u Izraelu i vidio sam da nije baš tako jednostavno da se gleda. Ljudi koji imaju novac dovode kvalitetne igrače. Mi smo doveli Brazilca, kao da smo doveli vanzemaljca, a njima je to normalno. Mi igrači ove neke nerukometne stvari držimo po strani i želimo da odradimo svoj posao. Žao bi mi bilo da ne igraju njih četvorica jer smo stvarno dobro odradili pripreme i da odemo sa pola ekipe. Ali nadam se da će to sve biti u redu“.

Ovo nije ni prvi, možda ni posljednji put da golman Borca nema informacija o karakteristikama protivničkih igrača, ali Ljubišić ne vidi to kao veliki problem.

"Lično nemam problem ni kada ne znam protivnika. Naravno da mi golmani imamo svoje pripreme, volimo da pogledamo gdje ko šuta. Ja s tim nemam problem. Učio sam od starijih golmana, od Trube (Zlatka) Radomirovića da uvijek na zagrijavanju pogledam neke šuteve, jer svaki igrač na zagrijavanju šutne taj svoj šut. Volim da pogledam, i tu može nešto da se vidi. Meni nije problem, i da ne vidim ništa, ja ću ići glavom na tu loptu. Naravno da bi pomoglo da imamo materijala, ali dobro“, rekao je Ljubišić.

Popularni Hans na kraju je dodao da ne vjeruje da atmosfera u hali „Melina Merkuri“ može da poremeti igrače Borce.

„Ne znam da li će biti puna dvorana, ali ne mislim da će to našim igračima biti problem. Veći će problem biti njima u Boriku nego nama tamo“, zaključio je golman Borca.

Duel Olimpijakosa i Borca na rasporedu je u subotu od 19 časova po lokalnom, odnosno 18 po našem.

Ekspedicija Borca sutra ujutro kreće u Atinu preko Beograda, a sa njom će putovati i reporter MONDA tako da ćete na našem portalu moći da pročitate i pogledate sve najvažnije informacije, fotografije i video snimke sa lica mjesta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC