• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ponovo maksimalan, na redu ozbiljni rivali

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala US opena bez izgubljenog seta. Takođe je zadovoljan stanjem povređenog levog ramena.

Posle tri odigrana meča i ukupno devet setova, Novak Đoković "neokrnjen" nastavlja put ka odbrani trona na Otvorenom prvenstvu SAD.

Amerikanac Denis Kudla (111. na ATP listi) u noći između petka i subote je doživeo sudbinu Španca Karbaljesa Baene i Argentinca Londera.

Đoković - Kudla 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)!

Novak je u sva tri seta rano dolazio do brejka i uspevao da sačuva tu prednost, u trećem setu i da je poveća. Ali, isto tako je imao nekoliko blagih iskušenja.

Pri vođstvu od 4:2 u prvom, odnosno 4:3 u drugom setu, protivnik je imao po dve šanse da mu oduzme servis, ali prvi reket sveta bio je tada na visini zadatka.

U osmini finala sastaće se sa starim rivalom, Švajcarcem Stenom Vavrinkom, koji je takođe u tri seta bio bolji od Italijana Lorencija, međutim, uz daleko više uzbuđenja - 6:4, 7:6 (11:9), 7:6 (7:4).

Nole u međusobnim duelima vodi čak 19:5.

Meč u nedelju biće njihov prvi nakon tri godine, kada je na istom mestu Vavrinka dobio finale US opena rezultatom 3:1. Švajcarac je od tada imao mnogo problema sa povredama i generalno nije uspeo da se vrati na nekadašnji nivo, ali je jasno da će on biti Novakov najozbiljniji protivnik od početka turnira.

Ako bude uspešan i na sledećoj prepreci, u četvrtfinalu bi Đoković čekao pobednika meča Danil Medvedev (5) - Dominik Kepfer (118). Bilo bi pravo čudo da to ne bude Medvedev, koji je Novaka nedavno savladao u polufinalu Sinsinatija.

Što je najvažnije za našeg asa, misteriozna povreda levog ramena, na koju se žalio naročito posle okršaja sa Londerom, prethodne noći mu je tek minimalno smetala.

"Skoro da je bilo bezbolno. Malo sam osećao to rame, ali sam zadovoljan kako je sve prošlo. Bilo je mnogo bolje nego pre dva dana, videćemo kako ću se osećati sutra", izjavio je najbolji teniser sveta.

On je u četvrtak uzeo dan odmora i mnogo vremena proveo na terapijama, ali o pojedinostima povrede nije želeo da priča.

"Oprostite, ali cenio bih ako ne biste insistirali na detaljnoj priči o tome. Molim vas da me razumete. Za mene je blagoslov što sam danas mogao bez problema da igram, jer je pre dva dana bilo potpuno suprotno. Uradio sam mnogo toga da bih doveo sebe u optimalno stanje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC