• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zakon o sportu uskoro u NS RS"

Autori mondo.ba Autori SRNA

"Intenzivno se radi na donošenju republičkog zakona o sportu i njegovom upućivanju u skupštinsku proceduru", rekla je ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović.

 Ministar Sonja Davidović Zakon o sportu uskoro u NS RS Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U informaciji o realizaciji Programa razvoja sporta Republike Srpske za 2018. godinu, koja je razmotrena u Narodnoj skupštini, navodi se da su na tom polju realizovane planirane aktivnosti u gotovo kompletnom obimu finansiranja.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović je, obrazlažući ovu informaciju u Narodnoj skupštini, rekla da se intenzivno radi na donošenju republičkog zakona o sportu i njegovom upućivanju u skupštinsku proceduru.

"Nadam se da ćemo taj posao i stručne rasprave obaviti na vrijeme da bi se do novembra zakon našao pred poslanicima. U njemu ćemo obratiti pažnju na razgraničenje profesionalnog, amaterskog i rekreativnog sporta, edukaciju sportskog kadra i pomoć sportskim organizacijama, finansijski, putem poreskih olakšica i slično", istakla je Davidovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su to u ranijoj skupštinskoj raspravi pozdravili poslanici vlasti i opozicije.

Davidovićeva je navela da su Male olimpijske igre Srpske, kao najmasovnije takmičenje, uspješno realizovane petnaesti put kroz četiri nivoa takmičenja - školsko, opštinsko i regionalno, plus republičko finale.

"U tom takmičenju učestvovalo je 60.000 učenika osnovnih i srednjih škola u Srpskoj", navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da je u skladu sa konkursom dodijeljeno 85 stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima.

"Stipendije za 2018. godinu su izmirene u potpunosti", navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da je Ministarstvo šesnaesti put za redom uspješno organizovalo LJetnu školu sporta Srpske.

"Većina sportskih saveza Srpske organizovala je školu sporta u Trebinju kroz koju je lani prošlo oko 1.600 sportista. Ministarstvo je finansiralo kompletan smještaj i ishranu za 795 perspektivnih sportista", rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je Ministarstvo redovno izvršavalo obaveze kada je riječ o novčanim primanjima za 10 nosilaca Nacionalnog sportskog priznanja Srpske, odnosno za zaslužne sportiste.

U informaciji se navodi i da resorno ministarstvo u kontinuitetu sarađuje sa 37 registrovanih sportskih saveza i šest saveza lica sa invaliditetom, te da zajednički realizuju projekte promocije sporta da bi u sportske aktivnosti uključili što više građana.

U tom dokumentu se ističe i da je nastavljena saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije u skladu sa Memorandumom o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike, i to kroz planiranje budućih projekata i zajedničkih aktivnosti.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC