• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rjoju Kobajaši osvojio Oberstdorf, za petu pobjedu u nizu!

Autor mondo.rs

Japanski takmičar je, nakon prošlogodišnje četiri pobjede u takmičenju Četiri skakaonice, pobijedio i na prvom izdanju u novoj sezoni!

Japanski skakač Rjoju Kobajaši trijumfalno je započeo turneju ''Četiri skakaonice'', pobjedom na prvom takmičenju, u austrijskom Oberstdorfu.

Progošlogidšnji šampion Novogodišnje turneje i momak koji je u prethodnoj sezoni bio najbolji na sve četiri skakaonice, nastavio je novo izdanje u istom ritmu. Skokovima od 138 i 134 metra, domogao se prve pozicije na otvaranju ovosezonskog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Podijum su kompletirali Karl Gajger i David Kubacki, momci kojima se nije predviđao takav plasman. Gajger je bio drugoplasiran i nakon prve serije, dok je Kubacki odličnim skokom u drugom dijelu takmičenja napredovao na listi.

Malo iznenađenje je priredio Štefan Kraft, jedan od najvećih favorita za osvajanje ovosezonskog izdanja. On je nakon dobrog skoka u prvoj seriji bio nešto lošiji u drugoj, pa je takmičenje završio na četvrtoj poziciji.

Peto mjesto je pripalo poljskom takmičaru Pjotru Žili, dok je vlasnik danas najdužeg skoka (139 metara) Marijus Lindvik završio na tek devetoj poziciji. Ispred njega je bio Domen Prevc, najbolji predstavnik Slovenije u današnjem takmičenju.

Nakon prve serije skokova, gde su takmičari bili podeljeni u parove, dobili smo 30 takmičara koji će skakati još po jednom. Njih 20 je napustilo takmičenje, a među njima i Gregor Šlirencauer, jedno od najpoznatijih imena ovog sporta.

Australijanac je startovao sa rednim brojem 50, skočio je 121.5 metar, a poražen je od zemljaka Štefana Kraft. Trenutno jedan od najboljih na svijetu je bio neumoljiv, pa popularnog Šlirija nije bilo u nastavku takmičenja.

Najbolji rezultat nakon prve serije imao je Rjoju Kobajaši sa 138 metara, pratio ga je Karl Gajger sa 135, a trećeplasirani je bio pomenuti Kraft sa 131 metrom.

Ovakav poredak je formiran zbog sudijskih ocjena, pošto su Marijus Lindvik i Johan Andre Forfang sa skokovima od 139 i 136 metara završili na šestoj i sedmoj poziciji. Kamil Štoh, šampion i pobjednik na sve četiri skakaonice prije dvije sezone, podbacio je već u prvoj rundi ovogodišnjeg izdanja, što mu je donijelo tek 20. mjesto nakon prvih skokova.

Još neka od zvučnih imena ovog sporta danas nisu ostavila dovoljnodobar utisak. Peter Prevc je takmičenje završio na 21. poziciji, Štoh je na kraju bio 19. a Simon Aman na 16. poziciji, iza Forfanga i Hajboka. Najveće razočarenje je ipak Junširo Kobajaši koji je sa startnim brojem 2 završio 23.

Raspored ostalih takmičenja:

Garmiš-Partenkirhen
31. decembar kvalifikacije
1. januar takmičenje

Insbruk
3. januar kvalifikacije
4. januar takmičenje

Bišofshofen
5. januar kvalifikacije
6. januar takmičenje

Najuspješniji takmičari:
Jane Ahonen, pet titula (98/99, 02/03, 04/05, 05/06, 07/08)
Jens Vajsflog, četiri titule (83/84, 84/85, 90/91, 95/96)
Helmut Reknagel, tri titule (57/58, 58/59, 60/61)
Bjern Virkola, tri titule (66/67, 67/68, 68/69)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC