• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovakva utakmica se ne viđa često: Bilsi čekali od 1995, vodili 16:0, ali...

Autor mondo.rs

NFL plej-of počeo je nevjerovatnim susretom u Hjustonu.

Eliminacija Nju Ingland Petriotsa i kraj najdominantnije dinastije američkog sporta obilježili su početak plej-ofa NFL-a. Ipak, to je bio samo nastavak ludog početka doigravanja za titulu prvaka.

Start plej-ofa obilježio je spektakularni povratak Hjuston Teksansa, u utakmici u kojoj su u drugom poluvremenu gubili čak 0:16!

Hjuston - Bafalo 22:19 (0:7, 0:6, 8:3, 11:3, 3:0)

Možda će vas zanimati

Teško je opisati dramatičan finiš meča odlučenog u produžetku. Heroj je bio kvoterbek domaćih Dešon Votson, ali i nezadrživi "difenziv end" Džej-Džej Vat, koji je odigrao prvi meč od kada je u oktobru doživio tešku povredu ramena.

Nestvarno snažni Vat (196 centimetara, 131 kilogram) govorima kraj terena motivisao je igrače dok su Bilsi sticali vođstvo i išli ka svojoj prvoj pobjedi u plej-ofu od 1995. godine. Ipak, to nije bilo dovoljno da se zadrži napad do tada raspoloženog kvoterbeka gostiju Džoša Alena, koji je u završnici meča neshvatljivo gubio koncentraciju i birao odluke koje su čudile sve.

Štaviše, Alen je u svom plej-of debiju sam postigao tačdaun uhvativši loptu u prvoj četvrtini, bacio je 264 jardi, pretrčao sa loptom 92 i činilo se da rutinski vodi tim ka trijumfu.

Međutim, energični Vat snažno ga je "sekovao" u trećoj deonici i dao dodatni motiv domaćima da se trgnu pri rezultatu 0:16. Uslijedili su prvi poeni Teksansa, Votsonov tačdaun trčanjem i veliki preokret!

Kvoterbek domaćih je čak sedam puta bio oboren, ali je istovremeno bacio i 247 jardi i mnogo mirnije od Alena vodio svoj tim kroz dramatičan finiš i produžetak. Nakon što je sam ostvario tačdaun, dodao je loptu Karlosu Hajdu za naredni, a onda i Diandreu Hopkinsu, za izjednačenje - 16:16!

Hjuston je do kraja stekao i vođstvo 19:16, pa nije uspio da osvoji neophodni jard koji bi mu vjerovatno ranije doneo pobjedu. Džoš Alen se oporavio od šokantnih grešaka i nekako dovukao tim do šuta preko 47 jardi, kojim je Bafalo izborio produžetak u posljednjim trenucima.

Drama je nastavljena u dodatnom periodu, u kojem su oba tima "pantovala" loptu u prvim posjedima, prije nego što se Votson izvukao iz teške pozicije, dodao do Tajvana Džonsa, a on zaustavio loptu na mjestu odakle je kiker Kaimi Ferbern šutirao za pobjedu.

Lopta je letjela preko 28 jardi, prošla između greda i to je bio kraj utakmice za pamćenje.

Hjuston - Bafalo, luda završnica i 22:19
Izvor: YouTube/NFL

Hjuston je tako uspješno "izašao" iz vajld-kard runde, a u sljedećoj će igrati protiv Kanzas siti Čifsa u gostima, 12. januara.

NFL plej-of počeo je sjajno!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC