• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga u Banjaluci otkazana zbog koronavirusa

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik Košarkaškog kluba invalida (KKI) Vrbas Marinko Umičević istakao da je Međunarodna federacija košarka u kolicima otkazala sva predstojeća takmičenja.

 Evroliga košarka u kolicima otkazana zbog koronavirusa Izvor: Guliver/Getty images/Mark Kolbe

"Evroliga za košarkaše u kolicima, koja je trebalo da bude održana od 12. do 15. marta u Banjaluci, otkazana je zbog situacije u vezi sa virusom korona", rekao je Srni predsjednik Košarkaškog kluba invalida (KKI) Vrbas Marinko Umičević.

On je naveo da je ovaj klub dobio dopis Međunarodne federacije košarke u kolicima (IVBF) u kojem se navodi da se zbog koronavirusa otkazuju sva evropska takmičenja košarke u kolicima.

Možda će vas zanimati

"Riječ je o bezbjednosnim razlozima jer je zdravlje svih sportista primarno, te je Izvršni odbor KKI Vrbas donio tešku odluku da se otkažu sve pripreme za Evroligu i Ligu šampiona", rekao je Umičević.

On je naveo da će biti nastavljeno praćenje situacije u vezi sa sa virusom korona i da će u skladu sa tim biti donesena odluka o mogućnosti odigravanja budućih utakmica.

Prema riječima Umičevića, KKI Vrbas je uložio znatna sredstva, više od 15.000 KM u organizaciju i pripremu za početak Evrolige.

"Niko ne pominje nadoknadu naših troškova koji su za nas veliki, tako da je KKI Vrbas ovom odlukom zatečen i pogođen, ali nemamo izbora, te smo prisiljeni da postupimo po naređenju IVBF-a", naglasio je Umičević.

U Republici Srpskoj danas je potvrđeno da je prvi pacijent koji je zaražen virusom korona iz Banjaluke, te da je i njegovo dijete pozitivno na ovaj virus.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC