• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NFL se značajno mijenja: Više mečeva, duži plej-of, veći ''seleri kap''

Autor mondo.rs

Uskoro će sezona postati duža, a igrači plaćeniji.

 NFL promjene više utakmica duži plej of veći seleri kep Izvor: YouTube/ClevelandBrowns

Igrači u najjačoj ligi američkog fudbala potpisali su novi kolektivni ugovor sa vlasnicima timova i ligom. Po njemu, u naredne dvije godine, dogodiće se velike promjene u NFL-u.

Između ostalog, svaki tim će igrati više mečeva u sezoni, pošto su povećani brojevi utakmica u regularnom dijelu sezone, ali i plej-ofu.

Možda će vas zanimati

Pravila takmičenja su govorila da 12 ekipa učestvuje u doigravanju za šampiona, ali će od naredne sezone taj broj skočiti na 14. Dva dodatna tima u plej-ofu će značiti i veći broj utakmica za ekipe koje se plasiraju u nokaut fazu.

Promjene će se desiti i u regularnom dijelu sezone. Umjesto dosadašnjih 16 mečeva u ligaškom dijelu, svaki od učesnika NFL-a će igrati po 17 mečeva. Ali, ovo pravilo stupa na snagu tek 2021. godine, što znači da neće važiti za narednu sezonu američkog fudbala.

U kolektivnom ugovoru koji je izglasan (1.019:959) bilo je riječi i o olakšicama za bivše NFL igrače, za promjene u načinu plaćanja igrača, kao i za povećanje minimalne plate u ligi.

Važna stvar koja će se promijeniti u narednoj NFL sezoni je i ''seleri kap''. On neće ispuniti očekivanja vlasnika klubova, ali će biti za preko pet procenata veći nego ove sezone.

Klubovi će od naredne sezone umjesto 188,2 miliona dolara imati 198,2 miliona. Iako se očekivalo da budžet za plate bude još veći, ovim porastom se nastavlja trend da klubovi svake sezone imaju sve više novca na raspolaganju.

Kao i mnoge druge sportske lige u svijetu, virus korona bi mogao da utiče i na NFL. Još uvijek nije poznato kolika će pomjeranja u rasporedu, koji je napravljen još davno, morati da se naprave u američkom fudbalu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC