• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak će imati 34, Rafa 35, a Rodžer 40...

Autor Milutin Vujičić

Pomjeranje održavanja Olimpijskih igara znači manju šansu za neke sportiste, a veću za druge. Kakva je situacija sa tenisom gdje će "velika trojka" biti za godinu dana starija?

 Olimpijske igre Tokio 2021 Novak Đoković, Rafa Nadal, Rodžer Federer Izvor: Guliver/Ezra Shaw/Getty Images

Olimpijske igre ipak neće biti održane ove godine!

Globalna pandemija korona virusa zaustavila je i najvažnije sportsko takmičenje uprkos tvrdnjama iz Japana da nema prostora za strah. Poslije današnjeg telefonskog razgovora premijera Japana i prvog čovjeka Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) - doneta je i jedina razumna odluka u ovom trenutku pošto je zdravlje sportista i svih ljudi na planeti ipak najvažnije...

Možda će vas zanimati


Odlučeno je da se Olimpijske igre tako prvi put pomjere na "neparnu" godinu, ali i dalje nije saopšten tačan datum kada će biti održane, no najvjerovatnije tokom jula, avgusta ili septembra 2021.

Japan će tako godinu dana kasnije nego što se očekivalo dočekati hiljade sportista širom svijeta, ali jasno je da mnogima od njih pomeranje neće odgovarati pošto su možda baš sada na vrhuncu forme - i htjeli su da taj momentum iskoriste da dođu do medalje.

Neki od njih će morati da "odlažu penzije", koje su planirali poslije ovog ljeta, dok će vrlo zanimljivo vidjeti i koliko će pomjeranje uticati na ekipne sportove poput košarke, vaterpola, rukometa...

Pošto oni zavise od mnogo faktora i rano je spekulisati o njima - vrijeme je da se baziramo na individualne.

Šta će recimo biti sa olimpijskim turnirom u tenisu?

Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images


Novak Đoković se u trenutku prekida sezone nalazio u nevjerovatnoj formi, osvojio je čak 17. grend slem u karijeri pobjedom na Australijan openu, jurišao je ka Vimbldonu i Ronal Garosu, koji su takođe odloženi, a kao vrhunac sezone trebalo je da dođe nastup u Tokiju.

Najbolji teniser svijeta više puta je isticao da mu je sad da osvoji zlato na Olimpijskim igrama, a do sada u karijeri ima bronzu sa svog debitantnskog turnira iz 2008. godine u Pekingu.

Četiri godine kasnije u Londonu, gdje je nosio zastavu Srbije na otvaranju Igara, zaustavljen je u polufinalu od budućeg šampiona Endija Mareja, dok mu nije preostalo snage u meču za treće mjesto gdje ga je pobijedio Huan Martin del Potro.

Nadali smo se medalji iz Rija, pošto je Novak Đoković na turnir stigao kao prvi favorit, međutim zaustavljen je već u prvom kolu - ponovo od "Delpa".

Izvor: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images


Bilo je mnogo suza poslije tog susreta i zbog toga je potpuno jasno da je Đokoviću vrlo bitno da karijeru završi sa zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara, međutim mnogo toga će zavisiti od toga u kakvoj formi će biti narednog ljeta.

Nije teško izračunati i da će Đoković u vrijeme održavanja Igara u Tokiju imati već 34 godine, Nadal (koji ima zlato iz Pekinga) će imati 35, dok će Federeru biti već 40...

Iz ovog ugla teško je uopšte predvidjeti da li će se Federer takmičiti naredne sezone, do sada je izbjegavao odgovor na to pitanje vrlo uspješno, dok bi Đokoviću i Nadalu vrlo lako ovo mogle da budu i posljednje Olimpijske igre.

Ne treba zaboraviti i da će "mlađa garda" imati prostora da staza dodatno u narednih godinu dana i prekine dominaciju "velike trojke" koja nije bila toliko dominantna na OI kao na ostalim turnirima.

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA


Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev i Danil Medvedev, zašto ne spomenuti Karena Hačanova, Denisa Šapovalova i Andreja Rubljova, pa čak i Nika Kirjosa s kojim se nikad ne zna, imaće takođe veliku motivaciju da pokažu svetu da baš neko od njih može da zaustavi trojicu najvećih tenisera koji pokušavaju da dođu do zlatne medalje.

Računaće na veteranske godine Novaka, Rafe i Rodžera (ako bude igrao), ali mnogi su se već opekli kada su im samo gledali u krštenicu...

Sve u svemu očekuje nas nevjerovatan - istorijski turnir na Olimpijskim igrama, nažalost tek 2021.

Anketa

Ko će osvojiti zlato na OI u Tokiju?

  • Novak Đoković

    67.74% (21)

  • Neko iz "mlađe garde"

    22.58% (7)

  • Rodžer Federer

    6.45% (2)

  • Rafael Nadal

    3.23% (1)

Ko će osvojiti zlato na OI u Tokiju?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC