• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije velika teniska zvezda, ali je veliki čovek

Autor Mirjana Šegan

Aisam Ul-Hak Kureši tokom pauze u teniskim takmičenjima pomaže najugroženije u rodnom Pakistanu

 Teniser-iz-Pakistana-Aisam-Ul-Hak-Kuresi-pomaze-ugrozene-korona-virus Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DENIS DOYLE

Pandemija korona virusa zaustavila je gotovo ceo svet. Od tog virusa obolelo je više od 1.140.000 osoba, preko 61.000 je umrlo, a virus je registrovan u čak 205 zemalja.

Među zaraženim državama je i Pakistan. Osim što se narod u toj zemlji bori sa virusom, veliki broj ljudi ostao je i bez posla, zbog čega su na ivici egzistencije.

Možda će vas zanimati

Teniser Aisam Ul-Hak Kureši nije velika zvezda i svoje sunarodnike nikada nije obradovao titulom na velikom turniru (najveći uspeh mu je finale sa Indijcem Roanom Bopanom na US Openu 2010. koje su izgubili od braće Boba i Majka Brajana), ali je u najtežim trenucim pokazao da ima veliko srce.

Ul Hak Kureši rešio je da pomogne baš najsiromašnijima u Pakistanu. On je preko svoje fondacije "Stop War Start Tennis" obezbedio 1.000 paketa hrane za najugroženije, radnike koji su izgubili posao i priliku da zarade u vreme pandemije korona virusa.

Paketi sadrže osnovne namirnice - brašno, pirinač, ulje, žitarice, čaj, mleko, kao i sapune, a vrednost svakog je oko 45 dolara, odnosno 3.500 rupija.

Osim što je obezbedio pakete, teniser ih je lično sa volonterima pakistanske fondacije koja brine o siromašnima nosio najugroženijim porodicama.

"Veoma sam zahvalan što smo uspeli da podignemo svest o tome koliko je važno donirati i pomagati onima kojima je to najpotrebnije kada su teška vremena.Naši lekari, medicinsko osoblje, policija, vojska, mediji svakodnevno se bore sa korona virusom, a svi mi ostali koji smo u mogućnosti moramo da radimo kako bismo pomogli da niko ne ostane gladan u ovim teškim vremenima", poručio je Aisam Ul-Hak Kureši, koji je u karijeri osvojio 18 titula u dublu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC