• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aleks Krunić nije protiv Novaka: Ideja je dobra za ATP, žene zarađuju manje

Autor mondo.rs

"Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje"

 Aleksandra-Krunic-o-Novaku-Djokovicu-Ideja-je-dobra-za-ATP-teniserke-zaradjuju-manje Izvor: MN PRESS

"Ako zatražite od igračica da daju 30.000 dolara, sigurno će biti pitanja 'kome ja to pomažem', ali i pitanja 'od koga je to'?", pričala je između ostalog Aleksandra Krunić posle sastanka Saveta profesionalnih teniserki, na kojem se razgovaralo o solidarnoj pomoći igračicama sa dna WTA liste.

Intervju koji je Aleksandra Krunić dala ukrajinskom BTU izazvao je pažnju u teniskom svetu, pa su izjave srpske teniserke brzo preneli mediji iz raznih zemalja.

Možda će vas zanimati

"Moj intervju za ukrajinski BTU je bio na temu rada u Savetu igrača i na temu pomoći igračima. Novakova ideja je bila jedna od brojnih tema u sklopu tog intervjua. Moj posao u Savetu igrača je da zaštitim interese igračica i da zajedno sa devojkama u savetu pronadjemo najbolje rešenje za WTA igračice", navela je Aleksandra Krunić.

Deo u kom je srpska FED kup reprezentativka, rođena 1993. u Moskvi, govorila o inicijativi Novaka Đokovića za pomoć kolegama sa ATP tura bio je, ujedno, povod da srpskim medijima stigne pojašnjenje u kom su ispravljene greška i slobodne interpretacije prevoda sa ukrajinskog jezika.

"Nisam komentarisala Novakovu ideju kada je u pitanju ATP već njena primena u okviru WTA. Odlučeno je da se pomaže u skladu sa ostvarenom zaradom nakon zaključka da je ovo bolji pristup nego pomoć na osnovu ranga", navedeno je u izjavi poslatoj naknadno.

"Novakova ideja je potencijalno dobro rešenje za ATP, ali moramo razdvojiti stvari i napraviti razliku između ženske i muške konkurencije. Na kraju krajeva, to je i moj posao u Savetu i usaglasile smo se da je rešenje koje predlažemo najbolje moguće za sve igračice", obrazložila je i naglasila:

"Treba imati u vidu i da se zarada 250. muškarca i 250. žene značajno razlikuje i da žene zarađuju mnogo manje, pa smo tako morali početi od višeg ranga i time završiti na višem rangu. Opcija pomaganja do 700. mesta u WTA nije bila u opticaju jer je zajednička procena unutar Saveta bila da takva pomoć ne bi bila dovoljno efikasna".

Aleks Krunić je naglasila da ničeg negativnog nije bilo u njenom nastupu, naprotiv. Da se od početka zalagala da pomogne.

"Lično sam uvek za pomoć drugima i javno sam uvek na tu temu govorila, ali je moj zadatak sada bio da budem učestvujem u odluci za dodelu novca onima kojima je zaista najpotrebniji i naša odgovornost kao Saveta je bila da igračice dobiju dovoljnu svotu novca tako da on zaista bude od pomoći, a ne da se raspline", stajalo je u izjavi poslatoj medijima u Srbiji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC