• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će se čudo dogoditi: Federer neće biti nosilac na Australijan Openu?

Autor Mirjana Šegan

Švajcarca bi operacija mogla skupo da košta

 Rodzer-Federer-Australijan-Open-2021.-nece-biti-nosilac Izvor: Guliver/Getty Images/Mike Owen

Rodžer Federer ove sezone nastupao je samo na Australijan Openu, a onda je napravio pauzu pre nego što je pandemija korona virusa stopirala teniska takmičenja.

Švajcarac je u međuvremenu odlučio da se podvrgne operaciji kolena zbog čega će pauzirati do sledećeg januara, odnosno tačno godinu dana biće van takmičarskog tenisa. Biće to najduža pauza u karijeri rekordera po broju osvojenih grend slem trofeja.

Možda će vas zanimati

Iako mnogi spekulišu da bi za Federera možda ta pauza mogla da bude i najava kraja karijere, Švajcarac je poručio da će biti spreman za Australijan Open sledeće godine.

Njegov cilj je da nakon što u avgustu napuni 39 godina pokuša da se domogne još jednog trofeja na Vimbldonu, i nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su odložene zbog pandemije korona virusa.

Bred Gilbert, nekadašnji teniser, već dugo uspešan trener, smatra da će Federer posle duge pauze u poznim godinama teško uspeti da se vrati u vrhunsku formu.

"Ne želim da ga otpišem, ali činjenica je da će ova pauza imati veliki uticaj na njegovu karijeru", rekao je bivši trener Andrea Agasija za ESPN.

Gilbert navodi da bi Federeru moglo da se dogodi ono što nije punih 20 godina.

"Ako se tenis nastavi početkom 2021. Federer verovatno neće biti nosilac na Australijan Openu. On je tako malo odigrao ove sezone i to bi mogao da bude veliki problem za njega".

Rodžer Federer je na Australijan Openu bio nosilac svake godine posle 2001, kada je drugi put nastupao na tom turniru u karijeri. Tada je eliminisan u trećem kolu od Arnoa Klemona.

Federer je u to vreme zauzimao 29. mesto na ATP listi, ali je tada bilo samo 16. nosilaca.

Od tada je šest puta osvajao pehar na grend slemu u Melburnu - 2004, 2006, 2007, 2010, 2017. i 2018. godine.

"Igrati sa 39 godina nije isto kao nekada. Ken Rozvel i Džimi Konors nastupali su u tim godinama, ali današnja igra je fizički zahtevnija nego ranije. Kada napravite dugu pauzu, čak i kada imate 25 ili 26 godina, možda vam je potrebno šest meseci da se vratite u pravu formu, a ne na pragu pete decenije života", naveo je Gilbert.

Federer, poznat po tome što uspeva da održi vrhunsku formu, uprkos godinama, najavio je da će biti potpuno fit za početak naredne sezone, pa će biti zanimljivo da li će i uspeti u tome, budući da u prethodnom periodu uopšte nije trenirao, a i ranije nikada nije napravio toliko dugu pauzu u karijeri.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC