• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puni 47 godina i ne odustaje: Sprema se za osme Olimpijske igre

Autor Mirjana Šegan

Leander Paes odložio je odlazak u penziju zbog pandemije korona virusa

 Leander-Paes-zeli-na-Olimpijske-igre-u-Tokiju-osme-u-karijeri Izvor: Guliver/Getty images/Cameron Spencer

Indijski teniser Leander Paes igra dvadesetu sezonu na ATP turu.

Planirao je da ove godine završi karijeru, ali je pandemija korona virusa uticala da promeni odluku. Iskusni igrač želi da se oprosti posle Olimpijskih igara u Tokiju, a budući da su odložene za 2021, i on je prolongirao odlazak u penziju.

Možda će vas zanimati

Paes, koji će sutra napuniti 47 godina, želi da nastupi osmi put u karijeri na Olimpijskim igrama. On je u nizu bio učesnik svih igara od 1992. u Barseloni do Rio de Žaneira 2016. godine, i jedini je u istoriji tenisa kojem je to pošlo za rukom.


"Olimpijske igre za mene su najveći izazov zbog čega sam promenio odluku o povlačenju. Za mene je velika stvar to da indijsko ime ostane zauvek ubeleženo u istoriji Olimpijskih igara", istakao je u razgovoru za "Hindustan Times" Paes, rođen u Kolkati 1973. godine.

Plan mu je da "nagura" i 100 grend slem nastupa. Za sada ih ima 97.

"Već dugo uspešno 'trčim' na turu i još jedan sprint na 100 metara kako bih se upisao u anale je vrlo izazovan. Olimpijske igre veoma su mi važne, ali i upisati 100 nastupa u glavnom žrebu grend slemova zaista ne bi bila loša stvar", napomenuo je bivši "broj 1" u dublu.

Paes
Izvor: Youtube/Australian Open TV


Paes smatra da će pandemija korona virusa imati veliki uticaj na tenis ubuduće, a veliko je pitanje i kada će se igrači uopšte vratiti na teren.

"Svet posle pandemije Covid-19 će se u potpunosti promeniti, pa samim tim i tenis. Za početak neće biti uobičajenog pozdrava 'baci pet' šakom, već ćemo to možda moći stopalima. I pre i posle mečeva neće biti rukovanja, pa bismo mogli da se pozdravimo udarcima reket o reket. Postojala je nada da će se tenis među prvim sportovima vratiti posle pauze, jer nema kontakta među igračima, ali ipak nije tako zbog restiktivnih mera oko putovanja. Igraju se sada neki mečevi po poptuno izmenjenim pravilima, koje će možda dugo ostati na snazi".

Legendi tenisa jedna stvar posebno teško pada.

"I kada se vratimo na teren verovatno ćemo igrati bez prisustva gledalaca, što će biti vrlo nadrealno, posebno za nas igrače koji volimo da komuniciramo sa publikom tokom meča", naveo je Paes.

On nije optimista da će se profesionalni tenis igrati do kraja godine.

"Najveći problem je oko putovanja, tako da nisam optimista da će se sezona nastaviti u 2020. godini. Čak smatram i da je početak 2021. u ozbiljnoj opasnosti", rekao je legendarni indijaski teniser.

Leander Paes je profesionalac od 1991. godine, i od tada je osvojio 54 titule u dublu i jednu u singlu. U igri parova ima osam grend slem trofeja, a osvojio je i 10 u miks dublu. Trijumfovao je u te dve kategorije na svim grend slem turnirima.

Na prvom mestu ATP liste dubl igrača stigao je u junu 1999. godine, i zadržao se 39 nedelja. Paes u svojoj bogatoj kolekciji trofeja ima ima i olimpijsku medalju - bronzu osvojenu u singlu na Igrama u Atlanti 1996, kao i pet zlata u dublu sa Azijskih igara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC