• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Dejan Savić u Banjaluci, podrška vaterpolo turniru na Manjači

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić promoter turnira u "beach vaterpolu" na Manjači.

 Legendarni Dejan Savić u Banjaluci, podrška vaterpolo turniru na Manjači Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Na vještačkom jezeru na Manjači održava se prvi turnir u beach vaterpolu “Kil kup – Manjača 2020”, a tim povodom u posjetu Banjaluci došao je i selector vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić koji je promoter ovog turnira.

Možda će vas zanimati

 On je u nedjelju razgovarao sa  predsjednikom Skupštine grada Banjaluka Zoranom Talić em koji e tim povodom istakao da je Savićev dolazak praznik za Banjaluku, jer je riječ o svjetskom autoritetu u ovom sportu, te istakao da ga raduje iskazana mogućnost da reprezentacija Srbije zaigra na Olipijskom bazenu u Banjaluci.

On je naveo da je u subotu na jezeru Manjača počeo prvi "Kil kup" u Republici Srpskoj, gdje su Banjalučani imali priliku da uživaju u novoj disciplini - "beach vaterpolu".

"To je odličan poziv mlađim generacijama da prepoznaju vaterpo kao disciplinu koja može biti dobra i za razvoj sporta i zdravlja", rekao je Talić.

Prema njegovim riječima, Banjaluka je itekako dobro pozicinirana u ovom sportu, zahvaljujući Vaterpolo klubu "Borac", kao i drugim klubovima, što doprinosi afirmaciji sporta, turizma, kulture i svega onoga što grad želi da promoviše.

Direktor turnira "Kil kup" Nenad Tomić rekao je da je to turnir koji se u Srbiji održava od 2015. godine, te da mu je drago da su ove godine došli i u Republiku Srpsku. "Želimo da kroz beach vaterpolo promovišemo ono u čemu smo najbolji, a to je sport. Bilo je zamišljeno da se turnir igra u svim vodama u kojima može da se igra vaterpolo, a to je jezero u Beloj Crkvi, rijeka u Čačku, bazen u Odžacima i Jadransko more u Herceg Novom i u Gradcu, a iako sam ja mislio da je to bilo zamišljeno u svim vodama, evo sada i vještačkog jezera na Manjači, tako da se odlično uklopilo", rekao je Tomić.

Proslavljeni vaterpolista Dejan Savić zahvalio je organizatorima prvog "Kil kupa" u Banjaluci.

"Hvala svima koji učestvuju u prvom Kil kupu, nadam se da će ovaj turnir biti prepoznat i da će postati tradicionalan", rekao je Savić.

Odgovarajući na pitanje novinara o planovima reprezentacije Srbije u anrednom period selector "delfina" rekao je da je plan napisan, ali da sve zavisi od toga da li će se održati Olimpijske igre u Tokiju.

"Reprezentacija Srbije je posljednju utakmicu opdigrala u martu, po kalendaru bi trebalo  da igra sljedeću u martu sljedeće godine. Prati se naravno ostatak Evrope, u Srbiji počinje prvenstvo 26. septembra i mnogo će zavisiti početak od mjera odnosno cjelokupne  situacije sa korona virusom ali određene stvari su jasne. Prvo okupljanje je negdje u decembru , oko 28-29. decembra kada se igra finale kupa u Srbiji i kasnije moramo da vidimo da li će se održati kvalifikacioni turniri za olimpijske igre. U tom periodu bi se reprezentacija okupila tri sedmice a na kraju sezone bismo ušli u klasične pripreme za Olimpijske igre", rekao je Savić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC