• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal se vraća poslije šest mjeseci: U Rimu su bijesni, pitaju kako Rolan Garos može, a oni ne!?

Autor Nikola Janković

"To je ogromna nepravda", rekao je Biragi.

 Nadal-i-Djokovic-na-Mastersu-u-Rimu-2020-Foro-Italiko-bez-gledalaca-organizatori-ljuti-na-Savez Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Uz finalistu iz 2019. i aktuelnog "Broja 1", učestvovaće devetostruki i aktuelni šampion.

Rafael Nadal prijavio se za odbranu titule na mastersu u Rimu i tako donekle oraspoložio ljute domaćine sa "Foro Italika", koji na sav glas protestuju zbog odluke da potpuna zabrana ulaska publike ostane na snazi.

"Kako Rolan Garos može da postepeno uvodi gledaoce, a mi ne", bilo je jedno od pitanja koje su vlasnici najprestižnijeg teniskog turnira u Italiji postavljali lokalnim vlasitma.

"To je ogromna nepravda. Dok je drugim sportovima u drugim italijanskim regijama odobreno da puste hiljade gledalaca, u Rimu niko ne smije ući na stadion i gledati najveći sportski događaj u Italiji", istakao je predsjednik Tenise federacije Italije, Anđelo Binagi.

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Prošle godine je preko 220.000 ljudi ušlo u živopisan park u blizini stadiona "Olimpiko", a finale Nadal - Đoković 6:0, 4:6, 6:1 bilo je rasprodato istog dana kada su ulaznice puštene u prodaju.

Zbog toga i dalje nije objavljen ukupan nagradni fond, koji je prošle sezone iznosio 5,8 miliona evra samo za mušku konkurenciju. Ona će Nadalovom prijavom ostati uskraćena za dolazak samo jednog člana Top 10 grupe, povrijeđenog Rodžera Federera.

Ostali će se boriti na rimskoj šljaci u nedjelji od 14. do 21. septembra, što naravno nije "prirodan" termin rimskog mastersa, baš kao što ni Rolan Garos nije počinjao 26. septembra.

Pojava koronavirusa "istumbala" je tenisku sezonu naglavačke, pa se tako i "kralj šljake" prvi put u karijeri pripremao za omiljenu podlogu krajem ljeta, kada je uglavnom obarao formu i privodio godinu kraju znatno lošijim rezultatima u odnosu na period do Vimbldona.

"Foro Italiko je za mene oduvijek bio posebno mjesto, a ove godine još više od toga, jer će to biti prvi turnir na kom ću igrati poslije dugog perioda", objavio je Rafa, koji nije igrao od kraja februara i meča sa Tejlorom Fricom u Akapulku.

Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Španac je tada savladao američkog tenisera i osvojio 85. trofej u karijeri, a onda otišao na neplanirano dugačak odmor. Mogao je da ga skrati odlaskom u Sjedinjene Države na vezane turnire u Njujorku, Sinsinati masters i US open, ali je odlučio da je pametnije ostati na Majorki i trenirati na omiljenoj podlozi.

Tako je, odlukom da prepusti šampionsku titulu na US openu bez borbe, ostao i bez 2.000 poena na narednoj rang listi. Ipak, na žrijebu za Rim pojaviće se sa rednim brojem (2), kao prvi ispod četvorostrukog osvajača Đokovića.

Novak ima i pet poraza u finalima na "Foro Italiku", a tri uzastopna od kada je prije pet godina savladao Rodžera Federera u meču za trofej 6:4, 6:3. U međuvremenu, gubio je od Endija Mareja, Aleksandera Zvereva i prošle godine od Nadala.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC