• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da je Nadal, dali bi mu opet da se testira: Srpski trener besan zbog diskvalifikacije Džumhura sa Rolan Garosa

Autor mondo.rs

Novosađanin kaže da je ovo velika sramota organizatora.

 Rolan Garos diskvalifikacija Damir Džumhur trener Petar Popović Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney, MN PRESS, MONDO - ilustracija

Ne stišava se bura oko Rolan Garosa! Organizatora grend slema u Parizu napravili su kardinalne greške kada su pojedine tenisere diskvalifikovali sa turnira iako nisu bili pozitivni na korona virus!

Među njima je bio srpski teniser Peđa Krstin, ali i Sarajlija Damir Džumhur!

Možda će vas zanimati

On je bio diskvalifikovan jer je njegov trener Petar Popović bio pozitivan na kovid-19 i organizatori su procijenili da Džumhur ne može da nastupa jer je bio u bliskom kontatku sa njim.

Međutim, srpski trener je bio opravdano bijesan na odluku organizatora i požalio se francuskom "L'Ekipu".

"Damir uopšte nije pozitivan, moj test je pokazao da sam na granici između pozitivnog i negativnog. Tokom posljednjih mjesec i po imao sam između 20 i 25 testova i svi su bili negativni. Ali, pošto sam imao virus korona prije dva i po mjeseca, imam antitijela", objašnjava nekadašnji trener Filipa Krajinovića, a sada Damira Džumhura.

"Ovdašnji doktor mi je rekao da sam na granici i da moraju nekoliko sati da odlučuju šta će. To su stvarno i učinili, ali mi nisu uradili drugi test za sve to vrijeme. Smatram da je to ozbiljna greška, jer nam nisu dali prliku da se provjerimo. Želio sam da mi drugi uzorak uzmu iz nosa, pošto sam ubijeđen 99,9 % da nisam više zarazan!"

Ipak, organizatori su i pored svega toga odlučili da Džumhura diskvalifikuju. Novosađanin tvrdi da se to ne bi tako odigralo da je u pitanju bilo neko veliko ime svjetskog tenisa.

"Žao mi je Damira, odlično se pripremio za Rolan Garos. Oduzeto mu je pravo da se takmiči, a to je po meni veliki skandal. Ružno je tako diskvalifikovati ga. Osjećali smo se tako malo i slabo, takvo ponašanje prema nama je bilo nehumano. Siguran sam da se to isto dogodilo nekom značajnijem igraču, da bi on imao prava da dokaže da je loš test. Da je na našem mjestu bio Rafael Nadal dali bi mu i drugi i treći test ako treba", kaže Petar Popović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC