• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je nepobediv već 313 dana: Novaka ne može da savlada niko osim njega samog!

Autor Nebojša Marković

Neverovatna je nadmoć srpskog tenisera nad ATP turom.

 Novak-Djokovic-nepobediv-313-dana-34-pobede-da-savlada-sebe-Rim-masters-US-open-diskvalifikacija Izvor: Guliver/Getty images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Nijedan teniser nije savladao Novaka Đokovića punih 313 dana!

Toliko je prošlo otkad je najbolji teniser sveta morao da položi oružje pred nekim igračem i prizna mu da je tog dana bio bolji.

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je u ponedeljak uveče osvojio 81. ATP titulu u karijeri, njegovu 36. na turnirima Masters 1000 serije, čime je postao rekorder u toj kategoriji ispred Rafaela Nadala.

Đoković, za kojeg je Dijego Švarcman nakon poraza rekao da je 'lud igrač', time je dodatno umakao Rafaelu Nadalu na ATP listi i sprema se za obaranje novih rekorda.

Ipak, jedna stvar je ljudima promakla - koliko dugo Đoković zapravo nije izgubio teniski meč.

I mada ćete, kada pogledate zvaničnu ATP statistiku, videti da Đoković u 2020. godini ima jedan poraz, to je zapravo diskvalifikacija sa US opena.

Može se reći da je tada Đoković pobedio samog sebe, jer je nesmotrenim potezom pogodio linijsku sudiju i zaradio izbacivanje sa grend slema u Njujorku.

Ipak, kako taj meč nije bio ni klasična predaja, niti je Pablo Karenjo Busta osvojio tri seta, Đokovićev prethodni poraz možemo da nađemo tek u smiraj prošle sezone.

Bio je 14. novembar 2019. godine kada je neko poslednji put zapravo savladao Đokovića, a bio je to Rodžer Federer u poslednjem meču grupne faze Završnog mastersa. Švajcarac je slavio 6:4, 6:3.

Od tada do danas je prošlo tačno 313 dana i čak 34 pobede. Tri u poslednja tri meča u 2019. godini u završnici Dejvis kupa, a onda i 31 pobeda u 2020. godini.

Osvojio je ATP kup, Australijan open, turnir u Dubaiju, a onda nakon pauze zbog korona virusa i Masterse Sinsinatija i Rima. Nedostajao je samo taj US open za kompletiranje cele 2020. godine.

Sada sledi Rolan Garos i prilika za novo stvaranje istorije...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC