• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak odredio naslednika, on će biti najbolji na svetu: Njegov izbor će vas iznenaditi, mnogi za njega nisu čuli!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Evo šta kaže čovek koji će i 2021. godinu početi kao prvi reket sveta.

 Novak Đoković odredio naslednika, on će biti najbolji na svetu: Njegov izbor će vas iznenaditi Izvor: Guliver/Getty Images, Thomas Kronsteiner/Getty Images Europe

Novak Đoković je u sredu savladao Bornu Ćorića na ATP turniru iz serije 500 koji se održava u Beču i time je obezbedio da po šesti put godinu završava kao najbolji teniser sveta!

Prestigao je uspehe Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a najbolji teniser sveta je odredio ko bi mogao da bude jedan od igrača koji će ga naslediti na toj poziciji.

Možda će vas zanimati

Đokovićev meč protiv Ćorića nije bio jednostavan, ali je bio uspešan i sada se polako stvari u Beču zahuktavaju.

Završnica turnira se bliži, međutim, Novak je posle pobede nad Hrvatom dao jednu zanimljivu izjavu. Bio je upitan o mlađoj generaciji tenisera, a jedno ime je posebno istakao.

"Definitivno vidim mnogo kvaliteta u mladim igračima. Janik Siner definitivno poseduje igru koja je snažna i vrlo kvalitetna. Može se reći da on ima potencijal da postane najbolji igrač na svetu", rekao je Đoković.

Da je ovo izgovorio pre dva meseca, verovatno bi odgovor velike većine ljud bio "Janik ko?", ali Italijan se sjajno predstavio na nedavnom Rolan Garosu, kada je stigao do četvrtfinala, gde ga je savladao Nadal.

"Sinek je definitivno, rekao bih, lider novih mladih tenisera, mlađih od generacije Aleksandera Zvereva i Stefanosa Cicipasa, za kojeg mislim i da mnogo ekseperata govori da je sledeći "top, top" igrač", rekao je Đoković.

Novak se potom osvrnuo i na stvari koje su potrebne da bi igrač imao tako veliku karijeru kao što je imao on.

"Mnogo stvari mora da se poklopi u karijeri i životu tenisera da bi on bio u stanju da nađe svoju najbolju igru i maksimizuje svoj potencijal, da napreduje svake godine. Mnogo je lakše imati jedan sjajan grend slem ili sezonu, ali treba sve to izdržati. Održati taj nivo tri, četiri, 10 godina. Ili čak 15 godina", rekao je Đoković u Beču

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC